Special Forces VIPS Beeld © Special Forces VIPS

Ferry Doedens geen spijt van jatten broodje in Special Forces VIPS

28 december 2022 15:43

Elf BN'ers gingen in Slovenië de uitdaging van hun leven aan door zich op te geven voor de loodzware training van de special forces. Slechts drie van hen wisten de eindstreep te halen. Hoe gaat het nu met hen? En hoe kijken alle eerder afgevallen kandidaten naar hun avontuur? In de allerlaatste aflevering van 'Special Forces VIPS' blikt de groep samen terug.

"Het is gewoon stress en alles bij elkaar. Ik heb dan honger en eet dat ding op"

Drie maanden later komt de groep weer bijeen en wordt er meteen een grapje over Ferry Doedens' meegesmokkelde eiwitreep gemaakt wanneer de acteur aan komt lopen. Gelukkig kan Ferry er zelf ook om lachen. "Ik heb hem nét opgegeten", lacht hij terwijl Thijs naar hem roept: "Lever maar in!"

Als Thijs Ferry vervolgens vraagt of hij tijdens het voorval een moment aan de groep heeft gedacht, is de voormalig soapie eerlijk: nee. Toch voelt hij zich wél schuldig. "Het is gewoon stress en alles bij elkaar. Ik heb dan honger en eet dat ding op", verdedigt hij zichzelf als duidelijk wordt dat niet iedereen hem even serieus neemt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Special Forces VIPS-bikkels bedanken staff in emotionele posts

Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, maar Ferry wel. Nadat hij door de staff op zijn vingers wordt getikt, flikt hij het even later weer en jat 'ie een broodje. "Waarom ik dat broodje heb opgegeten, dat weet ik ook niet", zegt de voormalig GTST-ster. "Maar als ik de beelden terugzie moet ik wel heel erg lachen. Ik weet nog dat ik terugliep en me superkut voelde en dacht: de hele groep gaat nu over mij heen zeiken."

Als Ferry even later op het matje wordt geroepen door de staff, blijft hij zijn steunzolen echter de schuld geven van zijn acties. "Weet je wat wij zien? Iemand die vastzit in zichzelf, in zijn hoofd", zo spreekt de staff hem aan. "Iemand die zoekend is, soms echt verdwaald. En daardoor allemaal dingen waarvan hij totaal geen idee heeft wat voor effect het heeft op de rest."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kaj Gorgels breekt in Special Forces VIPS na liefdesverklaring van Jessie Jazz

Ferry zelf noemt het stelen van het broodje 'kattenkwaad' en daar valt volgens de staff nog winst te behalen. "De scheidingslijn tussen wat jij kattenkwaad vindt en wat andere onbetrouwbaar vinden, kan niet op je rekenen, daar zou je ook aan kunnen werken. Het is heel vervelend als mensen denken: 'O, dat is Ferry. Die moet je niet nemen.' (…) Jouw beleving is een volledig andere dan die van andere mensen."

Als de staff even doorvraagt vertelt Ferry openhartig last te hebben van paniekaanvallen en slecht tegen drukte te kunnen. "Dan kun je je ook afvragen of je wel in de juiste tak van sport aan het werk bent", geven ze hem stof tot nadenken. "Al die meningen zijn ook prikkels."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sylvia Geersen licht tipje van sluier op over Bachelorette-avontuur: 'Hele knappe mannen'

Het programma heeft ook flinke indruk gemaakt op Sylvia Geersen, die tijdens een van de afleveringen bijzonder openhartig over haar miskraam praat. "Toen dingen zwaar werden bij Special Forces zag ik eigenlijk heel m’n leven voorbijflitsen en ik had nooit iets verwerkt", vertelt ze. "Terwijl ik aan het zwoegen was met de rest van het team, was ik gewoon aan het verwerken wat er er allemaal is gebeurd. Dat kwam er even uit en is heel goed geweest. Ik probeer mezelf te verbeteren waar kan. Ik heb niks te verbergen meer."

Sylvia Geersen over deelname: ‘Heeft mijn leven veranderd’

02:16

Het tweede seizoen van Special Forces VIPS kijk je terug bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!