Sister Wives Beeld © TLC

Kody Brown trouwde met Janelle om huwelijksproblemen Meri te vergeten

2 januari 2023 14:13

Nu bijna alle relaties van Kody Brown (53) op de klippen zijn gelopen, is hij eerlijker dan ooit in de 'Sister Wives: One on One'-special. Als hem wordt gevraagd naar zijn verbroken relatie met Meri (51), geeft hij toe dat het tussen hen nooit goed zat. Hij is zelfs met Janelle (53) getrouwd om zijn relatieproblemen met Meri te vergeten.

"Ik ben denk ik een gemakkelijk doelwit omdat ik alles maar pik"

Meri is de allereerste vrouw van Kody en hun huwelijk gaat niet bepaald over rozen. "Al in onze wittebroodsweken zaten we in een storm", zegt ze. Het wordt nog ingewikkelder als Janelle zich drie jaar later bij hun polyamoureuze relatie voegt.

Kody lijkt erop te hinten dat hij destijds met Janelle trouwt, in de hoop zijn problemen met Meri op te lossen. Iets wat uiteindelijk juist voor nog meer problemen zorgt. "Janelle was een 'zegen van verwatering'", aldus Kody. "Maar eigenlijk voegde ik alleen maar nog meer mensen toe aan het probleem."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Sister Wives-huwelijk Meri en Kody Brown op de klippen gelopen

Als Janelle daarna bij Kody en Meri intrekt, zijn de rapen volgens hem pas echt gaar. "Ik heb een relatie met iemand met wie ik eigenlijk helemaal niet kan opschieten en dan komt er nog eens iemand bij."

Als Christine, de derde vrouw van Kody, zich daarna bij het gezin voegt, keert de rust in eerste instantie terug. "Op dat moment waren er kinderen en waren we veel meer een eenheid met hetzelfde doel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kody draait alles om in Sister Wives: 'Christine is de manipulator'

Toch kan Janelle volgens Kody niet aarden in het gezin. "Ze had het gevoel dat ik haar niet genoeg steun gaf. Ze wilde niet meer in de nabijheid van Christine en Meri zijn. Het zorgde voor te veel stress in haar leven. Ze had het gevoel alsof ze er niet bij hoorde."

Janelle erkent dat er inderdaad conflicten waren, maar dat er ook 'goede periodes' waren. "In het begin besprak ik weleens mijn frustraties over de andere vrouwen met hem en dan zei hij: 'Ik kan jouw kant niet zomaar kiezen.' Nou, dat heeft hij overduidelijk inmiddels wel gedaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochter Kody Brown uit ongenoegen over Robyn: 'Ik mag haar niet'

Janelle doelt hierop het feit dat sinds Robyn zich bij de polyamoreuze relatie heeft gevoegd, Kody meerdere keren haar kant heeft gekozen. Robyn is momenteel nog zijn enige vrouw. Ze geeft in de aflevering toe dat haar relatie met de andere vrouwen niet goed is. "Elke keer dat Kody iets deed wat ze niet leuk vonden, kreeg ik de schuld. Ik ben denk ik een gemakkelijk doelwit, omdat ik alles maar pik en niet van me afbijt. Het zit nu eenmaal niet in mijn aard om terug te vechten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!