Mátyás Bittenbinder in De Slimste Mens Beeld © KRO-NCRV/screenshot De Slimste Mens 2 januari

Kijkers hekelen 'onsportieve' speeltactiek van Mátyás Bittenbinder in De Slimste Mens

2 januari 2023 22:32

Wie 'De Slimste Mens' wil winnen... moet tijdrekken. Tenminste, dat lijkt volgens kijkers de tactiek van deelnemer Mátyás Bittenbinder te zijn. De bioloog en toxicoloog haalt de woede van kijkers op de hals als hij volgens hen op 'onsportieve' wijze de finale wint.

"Als je zo wilt winnen... echt walgelijk"

Mátyás is zeker niet de eerste die tijdrekt in De Slimste Mens, maar hij zorgt nu wel voor een discussie over die speeltactiek. Met een minuut lang tijdrekken bij een vraag over mosselen, stelt Mátyás het geduld van de kijkers en vooral zijn tegenspeler, Vogue-hoofdredacteur Yeliz Cicek, ook wel heel erg op de proef.

"Tacticus, hè", merkt presentator Philip Freriks al op. "Nou ja, ik wil dit gewoon weten!" reageert de bioloog, die zodra de teller net over die van Yeliz komt toevallig wel direct past. "Ik vind het echt schandalig van mezelf", lacht Mátyás nog. Philip zegt even later nog dat 'ie het 'gemeen' vindt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem kraakt nieuw decor De Slimste Mens af

Kijkers zijn er klaar mee en laten dat na de aflevering weten ook. Ze noemen de tijdrektactiek een 'onsportieve' en 'misselijke' manier om te winnen en smeken de makers van De Slimste Mens om dat nou eindelijk eens te verbieden in het spel.

De Slimste Mens zie je elke werkdag om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 en kijk je hier terug.

Anniek Pheifer werd opnieuw de dagwinnaar. Ze vertelt aan RTL Boulevard dat ze eerder meerdere keren bedankte voor deelname aan de De Slimste Mens

Anniek Pheifer 'zei al paar keer nee' tegen De Slimste Mens

01:07