Beeld © NPO 3/Screenshot Dream School 3-1

Kijkers schrikken van slaapkamer Julian in Dream School: 'Zielig'

3 januari 2023 21:49

Dat er achter het lastige gedrag van pubers vaak meer zit dan je op het eerste oog zou denken, wordt vanavond in 'Dream School' weer bewezen. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen maken we kennis met Julian, die vertelt dat hij zich zijn hele jeugd al verloren voelt. Als hij samen met zijn moeder vertelt hoe het er thuis aan toe is gegaan, voelen kijkers massaal met hem mee.

"Ik moet mezelf eerst bewijzen en daarna kan ik misschien een kamer krijgen"

Julian legt uit dat hij een paar dagen in de week bij zijn moeder woont en de rest van de week bij zijn oma. Zijn ouders zijn gescheiden toen hij nog heel jong was en krijgen allebei na de scheiding weer nieuwe kinderen. Hierdoor voelt Julian zich lange tijd verloren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe leerlingen in de schoolbanken van Dream School

Zijn moeder Lara steekt de hand in eigen boezem. "We hebben als ouders wel echt onze steken laten vallen", zo geeft ze toe. Julian gaat hier nog tegen in, maar Lara is resoluut: "Je mag dat best als kind je ouders kwalijk nemen." Julian legt uit dat hij vroeger nooit alle aandacht op zich had, iets wat zijn moeder beaamt. "We waren eigenlijk vooral met onszelf bezig. En als je als 5-jarig jongetje dan ergens mee zit maar dat aan niemand kwijt kan…"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Onder meer Najib Amhali geeft les in nieuw seizoen Dream School

Lara legt uit dat de vader van Julian op een gegeven moment samen met Julian voor haar deur staat. "Zijn vader was depressief en daardoor kon hij niet meer bij hem wonen." Lara moet dat moment wel even slikken. "Het is je kind en hij is welkom, maar wij hadden inmiddels ook een eigen gezin en een dochter. En Julian was flink aan het puberen. Dus het was een lastige periode, ik voelde mij overvallen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lucia Rijker over coronaproof seizoen Dream School: 'Iets makkelijker'

Dat Julian nog steeds niet echt een plekje thuis heeft, blijkt wel uit zijn slaapkamer die hij niet veel later laat zien. Hij heeft geen eigen kamer, maar slaapt op zolder tussen een boiler en kast in, op een matrasje op de grond. "Ik moet mezelf eerst bewijzen en daarna kan ik misschien een kamer krijgen", legt hij uit. 

Kijkers vinden het schrijnend dat Julian in zijn ogen een eigen slaapkamer moet 'verdienen'. Ook de manier waarop zijn moeder praat over het moment dat Julian bij haar voor de deur staat, schiet bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!