Beeld © Hollandse Hoogte

NTR is blij met recordcijfers Top 2000-show zonder Matthijs van Nieuwkerk

4 januari 2023 11:52

De NTR is 'heel blij met alle positieve reacties en de goede kijkcijfers' van de 'Top 2000 a gogo' in december. Dat laat mediadirecteur Willemijn Francissen van de omroep woensdag weten. Presentator Matthijs van Nieuwkerk (62) zag kort voor de reeks uitzendingen af van presentatie vanwege de onthullingen in 'de Volkskrant' over zijn vermeende grensoverschrijdende gedrag bij het programma 'DWDD'.

"Alle complimenten aan de makers"

"De evaluatie van de Top 2000 a gogo moet nog plaatsvinden, maar het spreekt voor zich dat we blij zijn met alle positieve reacties en de goede kijkcijfers", stelt Francissen. "Alle complimenten aan de makers, inclusief Leo Blokhuis en natuurlijk Herman, die snel hebben geschakeld en enthousiast de schouders eronder hebben gezet." Over de toekomst van het programma doet de NTR geen uitspraken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patrick Lodiers neemt kennisquiz van Matthijs van Nieuwkerk over

Britt Dekker weet: 'Er komen meer zaken als die van Matthijs van Nieuwkerk aan het licht'

01:47

Hoewel niet alle berichten op sociale media positief waren over het Matthijs-loze programma, ontbrak het zeker niet aan kijkers. De aflevering van donderdag scoorde met 1,2 miljoen kijkers zelfs een kijkcijferrecord. Ook de andere uitzendingen met Herman trokken rond de miljoen kijkers. Dat aantal haalde zijn voorganger in 2018 voor het eerst en daarna slechts een paar keer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Portret Matthijs van Nieuwkerk blijft in Beeld & Geluid hangen

Eerdere seizoenen werden echter altijd in de vooravond uitgezonden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!