Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? Beeld © SBS6/screenshot Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? 5 januari 2023

Plassende 'standaarddrinker' Martin uit Mr. Frank Visser kan niet meer normaal over straat

6 januari 2023 10:49

Viktor Brand (51) is voor 'Mr. Frank Visser: hoe is het nu met?' terug in het Groningse Wehe-den Hoorn, waar de buren al jaren met elkaar overhoopliggen omdat de renovatie van een lekkende dakkapel niet van een leien dakje verloopt. Maar als meester Visser (71) poolshoogte komt nemen, blijkt dat er meer speelt. Kunnen de buren inmiddels weer met elkaar door één dak... euh, deur?

"Dit was zo’n zaak waar ik nog vaak aan teruggedacht heb"

Als Viktor voor het eerst richting de kop van Groningen rijdt, hebben Martin en Anja het al jaren aan de stok met hun buurman René, die hen heeft beloofd hun lekkende dakkapel te repareren. Maar tot hun grote teleurstelling maakt hij dat klusje nooit af. René heeft op zijn beurt ook weer last van Martin en Anja, omdat zij een kachel hebben en daar heel vieze rook uitkomt. Maar als meester Visser in april van 2022 de zaak behandelt, blijkt al snel dat de ruzie heel ergens anders om draait. Martin plast namelijk weleens op straat als hij thuiskomt uit het café. René heeft al een paar keer gezien hoe Martin tegen zijn bus staat te plassen. Martin blijft echter alles ontkennen. Hij kan niet eens tegen de bus van zijn buurman plassen. Hij heeft namelijk een zwakke straal en zou dan over zijn eigen voeten heen plassen.

René vindt zijn buurman een alcoholist, maar daar is volgens Anja dan weer niets van waar. Martin is gewoon een 'standaarddrinker'. Hij begint om 11.00 uur 's ochtends met een borreltje en drinkt dan per dag zo'n tien alcoholische versnaperingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mr. Frank Visser-kijkers in shock: 'Hij pist op straat!'

Martin is op zijn beurt weer boos op René, omdat hij - naast het niet maken van de lekkende dakkapel - de voorkeur geeft aan harde muziek. De uitspraak van mr. Visser afgelopen april is duidelijk: René hoeft de dakkapel niet te maken, Anja en Martin mogen hun houtkachel niet meer stoken en René moet zijn muziek zachter zetten. Over de plasspetters op de bus wordt met geen woord gerept.

Als Viktor in Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? checkt hoe het nu met de buren gaat, vertelt hij: "Dit was zo’n zaak waar ik nog vaak aan teruggedacht heb." Helaas is er nog niets veranderd aan het gedrag van de buren. Zo heeft buurman René een wit scherm geplaatst tussen hem en zijn buurtjes, zodat hij niet tegen vieze kliko’s aan staat te kijken en vooral: zodat hij ze niet hoeft te ruiken. Gelukkig voor Martin en Anja is de lekkende dakkapel inmiddels gemaakt. Ook is de kachel inmiddels naar de woonkamer verhuisd, een eis van mr. Visser, en heeft René de muziek tegenwoordig een stuk zachter staan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Buurman Mr. Frank Visser doet uitspraak neemt geen blad voor de mond: 'Teringbomen!'

Al met al dus een goede afloop. En dan is Martin ook nog een bekende Nederlander geworden! Volgens zijn vrouw kan hij niet eens meer rustig boodschappen doen: iedereen wil met 'de standaarddrinker' op de foto. “Dan krijgt hij allemaal biertjes”, vertelt Anja trots.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Unicum: Mr. Frank Visser doet uitspraak krijgt alsnog een happy end

Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? zie je elke donderdag om 20.30 uur op SBS 6 en kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!