Deelnemers Big Brother Beeld © Wesley de Wit

Maak kennis met de bewoners van Big Brother 2023

6 januari 2023 11:13

Vanaf maandag is het weer zover: dan worden er opnieuw onbekende Nederlanders en Vlamingen samen opgesloten in het gerestylede 'Big Brother'-huis. Maar wie zijn eigenlijk de kandidaten?

Ali

Ali (35) is docent Nederlands voor mensen met een taalachterstand. Hiermee wil hij vooral mensen helpen die zich buitengesloten voelen in de maatschappij omdat ze de taal niet machtig zijn. Ali is altijd op zoek naar het positieve in het leven. De Limburger is een echte sfeermaker en zal er dan ook voor zorgen dat zijn tijd in het Big Brother-huis een echt feestje wordt. Ali is niet bang om tactisch te spelen en de andere kandidaten om de tuin te leiden. Hij wil koste wat het kost de eindstreep bereiken en de overwinning binnenslepen.

Ali Big Brother

Bart

De 49-jarige Bart is militair en dus gewend om meerdere maanden weg te zijn van huis. Dankzij zijn beroep bezit hij ook vaardigheden die andere bewoners niet zullen hebben. Hij wil heel graag een keer zonder telefoon, computer en andere technologie door het leven gaan. Bart zijn grote hobby is motorrijden en hij heeft een bijzonder huisdier: een slang van maar liefst twee meter lang. Als hij zich aan iets of iemand ergert zal je dat meteen merken. Hij zal twee keer wegkijken, maar de derde keer laat hij zeker van zich horen: "Klikt het niet, dan botst het wel."

Bart Big Brother
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veel twists in nieuwe seizoen Big Brother

Charlotte

Charlotte van 27 heeft een fijne energie om zich heen. Ze houdt van een feestje of festivalletje op z’n tijd, maar houdt haar leven in balans door minstens drie keer per week aan yoga te doen. Charlotte is niet gemaakt voor een standaardleven en vindt alles snel wat saai. Ze had altijd al een bepaalde liefde voor Amerika en ging dan ook vijf jaar aan de slag als nanny bij verschillende Hollywoodsterren. Momenteel werkt ze als privéleerkracht bij high profile families. Charlotte is iemand die eerst een situatie moet observeren om dan haar tactiek te bepalen.

Charlotte Big Brother

Chayron

Op verschillende vlakken is de 33-jarige Chayron een interessante man: hij is een uitgesproken, sociale man die niet op zijn Rotterdamse mondje is gevallen. Hij is trots op zijn gezin met drie kinderen. Ze hebben het niet altijd makkelijk gehad, want zij zijn gedupeerden in de toeslagenaffaire. Hij heeft de afgelopen seizoenen gezien en hier veel van geleerd voor zijn eigen deelname. Zijn tactiek? Eerst de kat uit de boom kijken, veel vrienden maken en zorgen voor een goede sfeer.

Chayron Big Brother
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Andrew Tate uit Big Brother opgepakt op verdenking van mensenhandel

Chelsea

Chelsea’s (22) voorspellende dromen komen eindelijk uit: ze heeft zichzelf al in het huis zien rondlopen en dat wordt nu werkelijkheid. In het huis wil Chelsea graag leren de controle uit handen te geven en op zoek te gaan naar het onbekende. Ze heeft recent haar levensstijl compleet omgegooid en dus komt het experiment op het juiste moment. Chelsea zal de nodige bondjes niet uit de weg gaan en zal er alles aan doen om te winnen. Thuis zal ze wel gemist worden, want ze weet altijd iedereen van goede adviezen te voorzien en voelt zich soms een beetje de moeder van haar vriendinnengroep.

Chelsea Big Brother

Danny

Spierbundel Danny van 28 is sportief, competitief en houdt enorm van het spelelement van Big Brother. Hij is zijn hele leven fanatiek sporter geweest, met onder meer een rugbytijd in Australië en zijn tijd bij het Nederlands team onder 18 als hoogtepunten. Inmiddels is hij actief als crossfitspecialist en personal trainer. Hij hoopt zijn medebewoners te kunnen motiveren om ook in beweging te blijven en denkt zo onmisbaar te kunnen worden voor de groep.

Danny Big Brother
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Big Brother krijgt nieuwe presentatrice: 'Drang om te knallen'

Jason

De 22-jairge Jason is misschien wel de benjamin van de groep, dat betekent niet dat hij zich in de luren laat leggen. Hij komt voor één doel: winnen! Het spelelement is voor hem belangrijker dan gezelligheid in het huis. Hij hoopt eigenlijk dat er medebewoners zijn met wie hij minder klikt, zodat er interessante situaties en gesprekken kunnen ontstaan. Jason is niet van plan om de lieve jongen uit te hangen en is zeker bereid om hier een daar een streek te leveren en bondjes aan te gaan.

Jason Big Brother

Judy

Judy (34) is geboren in Antwerpen en opgegroeid in het pittoreske dorpje Burcht, waar ze nog steeds woont met haar vriend en hun zoon. Ze heeft even gewerkt als kapster, waarna ze aan de slag is gegaan in verschillende kledingwinkels. Momenteel is ze schoonheidsspecialiste en vooral gespecialiseerd in wenkbrauwen. Judy komt over als een berekenende, kalme vrouw, maar is vooral heel competitief. Judy zal zich dus zeker niet inhouden om risico's te nemen en haar medebewoners volledig om haar vinger te winden om ze daarna één voor één huiswaarts te sturen. 

Judy Big Brother
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Big Brother-kandidaat Liese geeft gezondheidsupdate over MS

Lindsey

Voor deze geboren en getogen Limburgse Lindsey van 32 is de beste tactiek jezelf zijn, daarmee bereik je volgens Lindsey het meeste. Ze heeft een echte winnaarsmentaliteit, kan slecht tegen haar verlies en dus is er voor haar geen andere optie dan winnen. Ze zit vol positieve energie, heeft een aanstekelijke lach en weet mensen omver te blazen met haar sprankelende aanwezigheid. Lindsey heeft een passie voor muziek en kan wellicht voor een muzikale noot zorgen in het Big Brother-huis.

Lindsey Big Brother

Michelangelo

De 22-jarige Michelangelo, een sympathieke Genkenaar met Siciliaanse roots, werkt in de bandencentrale van zijn vader. Daarnaast is hij ook actief in de autosport waar hij al heeft mogen proeven van het leven als Formule 3-coureur. Michelangelo is van nature een echte leider, al komt hij in eerste instantie vrij verlegen over. Zodra hij zich thuisvoelt in het huis, zal hij de leiding pakken in verschillende challenges en zullen zijn medebewoners zijn puppy-oogjes moeten weerstaan.  

Michelangelo Big Brother

Rob

Rob van 66 staat op een kruispunt in zijn leven. Hij is namelijk sinds kort gepensioneerd en heeft zin en tijd om iets avontuurlijks te doen met zijn leven. Hij keek vroeger al naar Big Brother en heeft elk seizoen gekeken. Nu Rob tijd en rust heeft in zijn leven, zou hij het tof vinden als een 60+’er eens de finale van Big Brother haalt. Hij ziet zichzelf daar al helemaal staan. Ondanks zijn leeftijd is hij nog ontzettend fit en denkt hij het avontuur zowel fysiek als mentaal aan te kunnen.

Rob Big Brother
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leroy uit Big Brother steekt Echte Meisjes-deelnemer Jill hart onder de riem

Big Brother is vanaf maandag 9 januari elke werkdag om 20.30 uur te zien bij RTL 5 en 24/7 te volgen via twee Videoland-livestreams. Big Brother: Live is elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij RTL 5.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!