Carlo Boszhard grijpt in bij verhitte discussie

01:57

Real Housewives Chery-Ann en Sheila clashen bij reünie: 'Dit is onder de gordel'

12 januari 2023 12:14

Wie wil weten hoe de 'upper-class van Amsterdam' onenigheid met elkaar uitvecht, doet er goed aan om de reünie van 'The Real Housewives of Amsterdam' te bekijken. Elkaar in de haren vliegen zoals in 'Echte Meisjes in de Jungle' doen de Real Housewives niet, maar aan vuurwerk geen gebrek. Hoofdrolspeler in de ruzie is Sheila Bergeik, die iedereen tegen haar in het harnas heeft gejaagd.

Dit artikel bevat spoilers over de reünie-aflevering van Real Housewives of Amsterdam.

"Je moet jezelf niet belangrijker maken dan je bent"

Door The Real Housewives of Amsterdam is het smullen geweest de afgelopen weken. De kijker werd meegenomen in een flinke portie drama. Neem Djamila, die een hekel kreeg aan Maria omdat laatstgenoemde geen hoi tegen haar had gezegd bij een fotoshoot. En Maria, die zich afvroeg waar dat nou weer over ging. Na dat akkefietje zijn er nog veel meer ruzies ontstaan. In de reünie blikken de dames daar uiteraard op terug, onder toeziend oog van Carlo Boszhard, die het gesprek in goede banen probeert te leiden.

Maria en Kimmylien

Allereerst was er de ruzie tussen Maria en Kimmylien, voormalig beste vriendinnen. De twee waren zo close dat ze elkaars familie als hun eigen familie zagen. Toch ging het mis, door het gekonkel over Maria. De verstandhouding van de dames is inmiddels weer oké, alhoewel Maria het lastig vond dat Kimmylien close werd met Djamila Celina. "Omdat zij wel liet blijken dat ze wilde dat jij een kant koos", aldus Maria. Toch biedt het voormalig modemeisje haar excuses aan. "Sorry dat ik jou toen je verhaal niet heb laten doen en dat wij elkaar daardoor een jaar minder gesproken hebben." Voor Kimmylien is de kous daarmee afgedaan. "Ik ben blij dat je dit zegt."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Real Housewife Djamila loopt rond met tikkende tijdbom: 'Borsten moeten geamputeerd worden'

Djamila en Maria

Tussen Maria en Djamila boterde het allerminst. In mum van tijd had Maria 'drie strikes' bij Djamilia. En in haar wereld geldt: five strikes and you're out. De dames kibbelen tijdens de reünie nog even lekker verder over het moment waarop Maria geen gedag zei tegen Djamila. "Je moet het niet zo zwaar zien. Het was een beetje overtrokken en zwaar vond ik. Het was niet zo bedoeld", zegt Maria. "Ik vind het gewoon raar", reageert Djamila. Maar zijn de twee vriendinnen? "Ik heb inmiddels al vijfhonderd strikes", lacht Maria.

Kimmylien en Sheila

Kimmylien en Sheila beginnen als vriendinnen, maar inmiddels is er een flinke afstand ontstaan tussen de twee. Kimmylien heeft het gevoel dat Sheila zich beter voelt dan haar. Wanneer het in de reünie gaat over het moment waarop Kimmylien niet mee wilde yogaën op Ibiza in het huis van Sheila, barst de bom. Kimmylien geeft aan zich geïntimideerd te hebben gevoeld door Sheila's man, Erwin. En dat terwijl Sheila er altijd zo op hamert dat haar Erwin zich niet bemoeit met vrouwelijke aangelegenheden.

Sheila vraagt Kimmylien constant of ze uit kan leggen wat intimidatie betekent. Dan lopen de emoties bij Sheila uiteindelijk hoog op. "Je moet je niet belangrijker voordoen dan je bent." Als Kimmylien dan terugslaat door te zeggen dat Sheila niet echt 'zen' is, reageert ze: "Heb je een nieuw woord geleerd, Kimmy? Knap. Hoeveel lettergrepen? Eén of twee?" Dat steekt zelfs Susanna, die zich tot dan toe nooit in de ruzies heeft gemengd. "Jij wil dat ze het woord intimidatie uitlegt omdat je weet dat ze dat misschien moeilijk vindt. Dat is echt onder de gordel", bijt ze Sheila toe.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'De Real Housewives of Amsterdam zijn (bijna) allemaal vreselijk, maar met wat aromat erbij is het smullen'

Sheila en Maria, Chery-Ann

Maria nam het in het begin nog op voor Sheila. Totdat ze tijdens een afspraakje met Chery-Ann appjes van Sheila onder ogen kreeg. "Daar ben ik wel heel erg van geschrokken, met wat voor nare dingen jij allemaal over mij hebt gezegd. Ik wil dat heel graag ver weg van mij hebben." Het gaat allemaal om de haaruitval waar Maria door stress mee kampt. "Het is niet zo dat ik kaal word, maar het is heel vervelend dat je daar mee bezig moet zijn. Ik zou sowieso altijd haarstukken dragen. Ik hou van mooi haar. Het is geen geheim, iedereen mag het weten. Maar het is aan mij om hierover te praten."

Maria beweert dat Sheila haar wilde aanpakken nadat zij een grapje had gemaakt over het filtergebruik van Sheila op social media. Sheila zegt daarop weer dat zij instructies kreeg van Chery-Ann om Maria te confronteren met haar haarprobleem. En dan komen er snelhechters tevoorschijn waaruit Sheila gesprekken tussen haar en Chery-Ann voorleest. En die zijn volgens Chery-Ann dan weer nep. "Dit is niet normaal. Jij fabriceert teksten." Uiteindelijk loopt het allemaal uit de hand en belanden Chery-Ann en Sheila in een welles-nietesspelletje. "Maria, het spijt me dat dit nu met jou gebeurt", dicht Chery-Ann haar toe.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hella over relatie in Real Housewives of Amsterdam: 'Weet niet of het zo door kan gaan'

"Ik vind het choquerend dat er zo openlijk wordt gesproken over mijn aandoening", laat Maria zich daarop ontvallen. Dan richt ze zich tot Sheila. "Jij bent een vrouw van enorm veel ervaring en balans. Ik vind dit zo naar. Als jij een probleem hebt met mij, dan kom je naar mij toe. Maar om een heel plan te bedenken en iedereen te gaan opjutten tegen mij... Waar haal je dit allemaal vandaan?" Dan nemen de dames even een break, maar kunnen Chery-Ann en Sheila het niet laten om weer te gaan bekvechten. "Jij bent zo schijnheilig", zegt Sheila tegen Chery-Ann. Zij daarop: "Kun je alsjeblieft uit m'n face?"

 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

The Real Housewives of Amsterdam nú te zien bij Videoland

Sheila en Magali

Na de break komt ook Magali nog even aanschuiven, die een aantal pittige onthullingen doet over Sheila, met wie ze jarenlang bevriend was. Ze beweert onder meer dat Sheila met haar omging zodat ze een betere man kon vinden. "Je bent altijd op zoek geweest naar mannen met geld." Magali zegt ook dat de villa van Sheila en Erwin op Ibiza helemaal niet van hen is. Om dat te ondersteunen heeft ze zelfs papieren meegenomen. Dat zet kwaad bloed bij Sheila. "Het staat op onze firma. Hoe het financieel is afgehandeld, daar gaat niemand wat aan." 

Dan kibbelen de twee nog even door, waarna Sheila haar stem verheft. "Het huis is van mij! Het huis is van ons!" zegt ze. "Je bent gewoon superfake", reageert Magali. Een verzoening tussen de twee zit er duidelijk niet in. "Sheila moet, precies wat Maria zegt, in therapie", stelt Magali. "Nou, vlak jezelf ook niet uit hè", reageert Maria. "Iedereen kan hier wel een goede coach gebruiken."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!