Beeld © Videoland

Kritiek op Quentin na transfobe uitspraken over Louisa Janssen

11 januari 2023 17:13

De volgers van Quentin Jarrett, de ex van Channah Koerten, zijn niet te spreken over zijn uitlatingen over Louisa Janssen. De realityster-slash-influencer deed online een aantal behoorlijk transfobe uitspraken, waarop ook Louisa zelf reageert.

"Soms raakt het me wel, maar ik moet me erbij neerleggen"

Nu Channah aan een programma meedoet, ziet haar ex Quentin zijn kans schoon om ook weer in the picture te komen. Op YouTube deelt hij video's van zichzelf waarin hij reageert op de afleveringen van Echte Meisjes in de Jungle. Zo ook aflevering 2 waarin Louisa en Esmee flink ruzie krijgen. De YouTuber maakt daarin een aantal kwetsende opmerkingen aan het adres van Louisa, die transgender is: "Wow! En dan ben je nogal een vent. Louisa, je bent een vent! Zwak! Een zwakke vent."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Channah Koerten doet boekje open over relatiestatus met Quentin

In de reacties onder de video wordt hij aangesproken op zijn transfobe uitspraken. 'Niet zeggen dat Louisa een man is. Dat is gewoon respectloos', schrijft een kijker. Een ander: 'Kan je alsjeblieft stoppen om die trans vrouw te misgenderen? Je noemt haar constant 'een man', 'hij' en 'hem'. Kom op, doe niet zo transfobisch, man. (...) Houd er alsjeblieft ook rekening mee dat een klein deel van jouw fans ook transgender, gay, lesbisch of biseksueel kunnen zijn.'

Die kritieken zijn aan dovemansoren gericht. Quentin doet er namelijk zelf nog een schepje bekrompenheid bovenop: 'Hoe iemand zichzelf benoemd [sic] moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Maar: geboren als een man altijd een man, geboren als een vrouw altijd een vrouw. Nonsens van tegenwoordig.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Louisa Janssen betreurt vechtpartij in Echte Meisjes: 'Niet goed te praten'

Louisa heeft zelf gereageerd tegenover Shownieuws en laat weten: "Dat mensen me nu uitmaken voor: 'Ik ben een vent, ik ben niet sportief en ik ben een kerel...' Dat hoor ik mijn leven lang al. Mijn leven lang word ik al uitgemaakt voor 'monster', 'vent'..." Ze zegt dat ze het eigenlijk wel gewend is. "Soms raakt het me wel, maar ik moet me erbij neerleggen. Ik kan me daar niet de hele tijd druk om maken. Ik heb er zeker af en toe wel verdriet van..."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!