Edwin Rutten (Ome Willem) Beeld © NPO/screenshot Khalid & Sophie 12 januari

Jarige Edwin Rutten sust verhitte discussie in Khalid & Sophie

12 januari 2023 13:06

Hoe verhit de discussie aan de talkshowtafel ook is, met Edwin Rutten (80) - voor velen beter bekend als jeugdheld Ome Willem - in de studio wordt het een feest. Dat bewijst de vrolijke muzikant en presentator woensdagavond in 'Khalid & Sophie', waar hij ter ere van zijn tachtigste verjaardag neerstrijkt.

"Zo kleine rakkers, steken jullie allemaal je vuistjes maar eens uit"

Na een pittige discussie tussen klimaatactivist Hannah Prins, politicus Wybren van Haga en journalist Sander Heijne over een maximum stellen aan rijkdom (limitarisme), laat Edwin desgevraagd van zich horen. 

"Het heeft te maken met fatsoen en met moraal. Voor mij is genoeg, genoeg en te veel hoeft niet. Ik wil geen moraalridder zijn, maar wat is er aardiger dan dat je miljoenen in goede dingen stopt?" aldus de tv-coryfee. "Ik vrees dat dat aan jezelf heel veel plezier geeft om dat te doen. Onhaalbare kaart, maar ik pleit voor moraal fatsoen." En, om dat pleidooi af te sluiten met een knal: "Wie vlucht en ermee weggaat: ik vind het een lul. Klaar." 

"Ome Willem!" roept Sophie daarop uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Edwin Rutten schrikt van beelden ontgroening

Edwin, die zich een 'bofkont' prijst met zijn goede gezondheid op 80-jarige leeftijd, blikt glunderend terug op zijn carrière. En daarbij mag een hit van Ome Willem natuurlijk niet ontbreken. Aan het einde van de show zet Edwin 'm in: "Zo kleine rakkers, steken jullie allemaal je vuistjes maar eens uit. Daar gaat-ie! Deze vuist op deze vuist..."

Het volledige interview met Edwin Rutten en het vrolijke eind ervan kun je hier terugkijken. Khalid & Sophie is elke werkdag om 19.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Edwin Rutten trots: ''Joepie de poepie' belandt in Dikke van Dale'