The Hatchet Wielding Hitchhiker Beeld © Netflix

Hoe gaat het nu met Caleb 'Kai' McGillvary uit The Hatchet Wielding Hitchhiker?

13 januari 2023 15:52

Na 'The Tinder Swindler' en 'Dahmer' scoort Netflix weer op het gebied van true crime. De nieuwe docu 'The Hatchet Wielding Hitchhiker' lijkt in eerste instantie niet in het genre te passen. Hij gaat over hitchhiker Kai Lawrence, die viraal gaat na een heldhaftige actie. Maar al snel blijkt dat hij zelf ook niet onschuldig is.

De schokkende documentaire The Hatchet Wielding Hitchhiker, die sinds 10 januari te zien is bij Netflix, vertelt het verhaal van de Canadese zorgeloze nomade Kai Lawrence, die in 2013 in één klap een ware sensatie wordt vanwege een filmpje van Fox News waarin hij zijn verhaal doet als ooggetuige van een bizar ongeval. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Film van hitserie Luther verschijnt in maart op Netflix

Kai weet twee mensen te redden door een man te bedreigen met een bijl en zijn verhaal wordt over de hele wereld gedeeld. De lifter belandt zelfs op de bank bij Jimmy Kimmel. Ook wordt er gesproken over een eigen realityserie, maar na een paar maanden wordt hij zélf gearresteerd voor de moord op Joseph Galfy, die dood in zijn huis in New Jersey wordt aangetroffen.

Opvallend is dat de politie in het huis een papiertje vindt met het nummer van Kai én een treinkaartje. Dat kaartje is belangrijk, want aan de hand daarvan komt de politie erachter dat het Joseph is geweest die dat voor Kai heeft gekocht en op beveiligingsbeelden is zelfs te zien hoe hij Kai een knuffel geeft.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix bestelt alweer het vijfde seizoen van Too Hot To Handle

Na zes jaar wordt de lifter schuldig bevonden en naar de gevangenis gestuurd voor 57 jaar, waar hij nu nog altijd zit en de komende tijd nog wel zal blijven. Hoewel Kai toegeeft hem vermoord te hebben, claimt hij dat hij zichzelf verdedigde en dat hij is gedrogeerd en aangerand door Joseph. 

Op dit moment zit Kai zijn straf uit in de Union County Jail in Elizabeth, New Jersey. Hoelang hij hier zal blijven en of Kai in de toekomst mogelijk nog naar een andere gevangenis wordt overgebracht, is onduidelijk.

The Hatchet Wielding Hitchhiker kijk je bij Netflix.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!