Screenshot The Roast / 16-01-2023 Beeld © Comedy Central

Famke Louise gefileerd in The Roast: dit zijn de hardste grappen

16 januari 2023 22:12

Famke Louise (24) is maandagavond het levende schietschijf in 'The Roast of Famke Louise' op Comedy Central. De zangeres is de eerste Nederlandse vrouw die zich laat roasten door bekende collega's en kennissen. Die zijn allerminst op hun mondje gevallen en houden zich dan ook niet in.

"Jij bent zo dom, je wilde geen autotune gebruiken, omdat je dacht dat het dan alleen in auto's gedraaid zou worden"

Dolf Jansen heeft de eer om de avond aan elkaar te praten en onder anderen Sylvia Geersen, Peter Pannekoek, Joke Bruijs en Maik de Boer beklimmen het podium om Famke (en elkaar) onder de spreekwoordelijke handen te nemen. Aan Nesim el Ahmadi de taak om de avond af te trappen. Hij maakt direct een harde grap over de overleden vader van Famke, waarover ze eerder al heeft aangegeven dat ze dat te ver vond gaan. "Famke wil zo graag zwart zijn dat ze blij is dat haar vader niet meer in haar leven is", zegt hij. De kijkers thuis zijn verdeeld over wat Nesim allemaal zegt.

Lisa Loeb pakt Famke aan op haar intelligentie. "Je liep mee in een ziekenhuis, omdat je mensen wilde ontmoeten die ook hersendood waren." Maar ze roemt haar om het lef dat ze heeft. "Dat vind ik een staande ovatie waard", waarop de hele zaal gaat staan. Bizzey, die met Famke heeft samengewerkt. "Jij bent zo dom, je wilde geen autotune gebruiken, omdat je dacht dat het dan alleen in auto's gedraaid zou worden." 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Famke Louise hard aangepakt in The Roast: 'Maar kon er wel om lachen'

Maik neemt de moeite om iedereen te roasten aan de hand van foto's en fashion en een fashion faux pas. Rayen Panday vraagt zich af hoezo Famke één miljoen volgers heeft. "En dan zijn er nog mensen die willen dat er meer aandacht komt voor mensen met een verstandelijke beperking." Sylvia pakt Famke aan op iets dat ze gedeeld hebben; hun modellencarrière. "We hadden allebei iets met 34. Ik mijn taille, jij je IQ. Jij had je navigatie nodig aan het einde van de catwalk, omdat je verdwaald was."

Na Sylvia komt Peter, waar een groot deel van de kijkers thuis op heeft zitten wachten. En teleurstellen doet hij niet. Hij maakt de andere roasters een figuurlijk kopje kleiner. Bizzey noemt hij nog even snel iemand die 'lijkt op een abortus van Ronnie Flex en Famke Louise'. En dan komt hij bij Famke aan. "De vrouw die je een burka gunt", begint hij richting haar. "Is ze wel toerekeningsvatbaar? Het is alsof je een geit dat stelling van Pythagoras uit gaat leggen. Je bent de vrouwelijke rapper Sjors. Je bent nog een kind en je hebt al een kind. Ik denk dat de jeugdbescherming niet eens weet wie van de twee ze weg moeten halen." Toch sluit hij zijn roast aardig af. "Na al deze haat, kan niets jou meer raken."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Famke Louise bespreekt The Roast: 'Dít ging voor mij te ver'

Joke Bruijs is als laatste van de acht roasters aan de beurt en de hele avond heeft dan al grapjes gemaakt over haar leeftijd. De kijkers vinden haar verrassend grappig, mede door een grap richting Nesim, van wie ze weet dat hij ooit heeft gefilmd dat iemand een dolfijn heeft afgetrokken. "Heb je je vrouw ook zwanger gemaakt met dat zaad? Ik zie het geboortekaartje al, van Flipper el Ahmadi." Dan richt ze zich tot de zangeres. "Famke, jij bent van Bizzey overgestapt naar Ali B. Wie is je volgende manager, Jeroen Rietbergen? In mijn tijd was het ook nog belangrijk wat je zong. Als je dan 'Vroom Vroom' had gezongen, werd je in een dwangbuis gestopt."

Tot slot krijgt Famke nog de kans om iedereen terug te pakken. Als eerste pakt ze Bizzey aan, die ze een 'oude pooier' noemt. "Dit is de laatste keer dat je monnie op me pakt. Ik ken loverboys die de buit eerlijker verdelen. Maar ik kreeg wel honderd procent van alle haatcomments." Over naar Peter. "Ik heb super veel respect voor pannenkoeken", zegt Famke. Maik roemt ze om zijn condoomlijn. "Als je wil dat mensen bang worden voor aids, zet dan het hoofd van Dolf erop." Bizzey blijkt het haasje te zijn, want Famke komt nog naar hem terug. "Je wifey heeft jouw naam op haar rug laten tatoeëren, omdat je 'm anders niet omhoog krijgt." De zangeres eindigt met een lief gebaar naar Denzel. "Zie de mensen die je liefde geven. Voor mij was dat Denzel. Hij ging naast me staan, dus als alles om je heen duister is, geef dan niet op, maar ga dansen in het donker."

Famke Louise hard aangepakt in The Roast: 'Maar kon er wel om lachen'

02:12

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!