Slimste Mens Beeld © ANP

Kijkers gieren om het antwoord 'pas' in De Slimste Mens: 'Ze doen het weer'

17 januari 2023 11:27

Een vraag in 'De Slimste Mens' levert opnieuw een lach op bij de kijkers, als 'pas' het goede antwoord blijkt te zijn. En dat zorgt voor hilariteit bij de kijkers thuis.

"Oh, hè? Nee joh."

In de puzzelronde moet Manuel Venderbos onder anderen een overkoepelend woord vinden voor de termen 'bank', 'stap', 'identiteitsbewijs' en 'dans'. Manuel ziet het verband niet en wil passen. Wanneer hij 'pas' zegt, blijkt dat het goede antwoord te zijn. "Oh, hè? Nee joh. Hahaha", giert Manuel. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers hekelen 'onsportieve' speeltactiek van Mátyás Bittenbinder in De Slimste Mens

Het is niet de eerste keer dat het programma het antwoord 'pas' goedrekent. In 2019 is het een van de antwoorden op de vraag: wat weet u van de Gotthardtunnel? Een van de kijkers weet dat nog goed. 'Hahahaha, ze doen het weer hoor.' Andere kijkers kunnen de pas-grap ook waarderen. 'Hahahahahaha! Dit was echt grappig! Hij zei 'pas' en dat was goed!' schrijft iemand. En een ander: 'Hahaha de PAS VRAAG.'

Het per ongeluk gegeven goede antwoord heeft Manuel niet geholpen. Hij vliegt er na twee afleveringen uit in de finale. En dat terwijl hij zich goed heeft voorbereid, zoals je kunt zien in de video hieronder. 

Manuel Venderbos werd 'helemaal gek' van voorbereiden De Slimste Mens

01:44
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Clitoris-tatoeage brengt Philip Frederiks in verlegenheid in De Slimste Mens

De Slimste Mens zie je van maandag tot en met donderdag om 20.30 uur op NPO 1. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!