Marlijn Weerdenburg in DNA Onbekend Beeld © AVROTROS: DNA Onbekend aflevering 1 nieuw seizoen, 18 januari

Marlijn Weerdenburg houdt het niet droog tijdens debuut in DNA Onbekend

18 januari 2023 22:50

Vanavond is het nieuwe seizoen van 'DNA Onbekend' van start gegaan, het programma waarin mensen hun grootste familiegeheimen ontrafelen door middel van DNA-onderzoek. Hoewel de tv-hit al een tijdje bestaat, is presentatrice Marlijn Weerdenburg (39) wel nieuw. Zij maakt namelijk haar debuut als presentatrice van het programma en raakt in de eerste aflevering al geëmotioneerd.

"Jullie zijn familie"

In de eerste aflevering helpt Marlijn de 46-jarige Pascal en de 29-jarige geadopteerde Lisa in de zoektocht naar hun echte familie. Daarmee vervangt ze haar voorganger Dionne Stax. Marlijn gaat eerst langs bij Pascal, die zijn hele leven zonder zijn biologische vader is opgegroeid. Hoewel zijn moeder hem - naar eigen zeggen - eerlijk heeft verteld wie zijn biologische vader is, hoopt Pascal op meer duidelijkheid. Toen hij zijn mogelijke vader namelijk had gebeld, ontkende hij dat Pascal zijn kind zou zijn. 

Marlijn besluit deze man in kwestie te bellen en hem over te halen om toch mee te doen aan een DNA-onderzoek. Tot ieders grote verbazing gaat hij akkoord met dit verzoek, mits Pascal - ongeacht de uitslag - geen contact met hem zal opzoeken. Op de dag van de uitslag besluit Pascals mogelijke vader toch wat anders: via een brief laat hij weten toch open te staan voor een telefonische ontmoeting. "Jemig, dat is wel heel erg aardig. Dat had ik niet verwacht", zegt Pascal gechoqueerd. 

De presentatrice besluit Pascal niet langer in spanning te houden en onthult het resultaat van het DNA-onderzoek. “Uit de DNA-test is gebleken dat deze man inderdaad jouw vader is", zegt Marlijn. Pascal schiet meteen vol: “Al die jaren heb ik dat geweten en heb ik dat geloofd.” Ook Marlijn laat een traan vallen, zo blij is ze voor Pascal. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marlijn Weerdenburg toont platte buik na zwangerschap: 'Super trots'

De nieuwe presentatrice van het programma schiet in dezelfde uitzending ook Lisa te hulp. Lisa's biologische moeder woont in Colombia en heeft volgens haar adoptiedossier haar dochter moeten afstaan, omdat ze geen geld had om voor haar te zorgen. Lisa heeft met behulp van deze gegevens zelf een poging gedaan om haar biologische moeder te vinden. Hoewel ze een match - en vermoedelijk zelfs haar zusje in Frankrijk - heeft gevonden, wil ze nu duidelijkheid. Lisa is namelijk moeder van een zoontje en wil hem niet zomaar voorstellen aan iemand. 'Om toch 100% zekerheid te hebben dat het familie is', wil ze een DNA-onderzoek doen. 

Lisa's mogelijke zusje is vanuit Frankrijk naar Nederland gevlogen om bij de uitslag van het DNA-onderzoek aanwezig te zijn. De dames hopen dat ze familie zijn van elkaar en dat hun mogelijke moeder, Meisis, inderdaad hun biologische moeder is. Marlijn opent de brief, waarop de uitslag genoteerd staat en geeft daarmee het verlossende antwoord: "Uit de uitslag is gebleken dat jullie beiden de dochters zijn van Meisis, maar jullie delen niet dezelfde vader. Jullie zijn dus inderdaad halfzussen van elkaar." De dames vliegen elkaar huilend in de armen en zijn opgelucht. "Jullie zijn familie", zegt Marlijn tegen de twee dames. "Ik heb een grote zus nu", zegt Lisa's zusje. Ook Lisa wist het stiekem al: "Ik voelde wel al een connectie met haar." 

Meisis, de biologische moeder van Lisa, wil over haar biologische vader verder geen uitspraken doen. Deze man had namelijk al een gezin toen hij Lisa's moeder bezwangerde. Ze hoopt haar dochters echter wel zo snel mogelijk in het echt te ontmoeten. "Ook al heb ik haar niet opgevoed, hou ik wel van haar", zegt ze over Lisa. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marlijn Weerdenburg zet handtekening onder eerste grote-mensen-huis

Na de uitslag hebben de twee halfzussen een weekend samen doorgebracht in Amsterdam. Ook heeft Lisa haar zoontje voorgesteld aan haar halfzusje én zijn ze voorzichtig plannen aan het maken om hun biologische moeder op te zoeken in Colombia. Pascal heeft na de uitslag toch nog zijn biologische vader mogen ontmoeten en ze zijn beiden blij met deze ontmoeting. Pascal noemt het 'een droom die uitkomt'. 

Bekijk de aflevering terug via deze link. DNA Onbekend is iedere woensdag rond 21.20 uur te zien bij NPO 1. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!