Stefano Keizers Beeld © ANP

Stefano Keizers 'stapt over principes heen' met deelname LOL

19 januari 2023 07:00

Stefano Keizers (35) is over zijn principes heen gestapt door weer mee te doen aan een psychologisch programma, zegt de cabaretier tegen het ANP. Hij is vanaf vrijdag te zien in het programma 'LOL: Last One Laughing', waarin hij niet mocht lachen en glimlachen. "Het is echt superpittig, mentaal en fysiek."

"Ik heb gezegd: de komende vijf jaar doe ik niet meer als kandidaat aan dit soort programma's mee"

Eerder doet Stefano al mee aan het RTL-survivalprogramma Expeditie Robinson en aan De Verraders, een RTL-programma waarin een groep BN’ers zoveel mogelijk zilverstaven probeert te bemachtigen. Onder hen zijn ook enkele verraders actief. De andere spelers moeten die zien te ontmaskeren en zo proberen te voorkomen dat die er met de schat vandoor gaan. "Het zijn allemaal van die psychologische programma’s. Expeditie Robinson misschien wel het meest van allemaal."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stefano Keizers vond nieuw programma LOL 'trip down memory lane'

Toen Stefano klaar was met De Verraders heeft hij meteen zijn manager gebeld, vertelt hij. "En ik heb gezegd: de komende vijf jaar doe ik niet meer als kandidaat aan dit soort programma's mee." Maar twee dagen later belden mensen van het programma LOL: Last One Laughing, en besloot hij toch weer mee te doen.

In het programma, dat vanaf vrijdag te zien is op Prime Video, laten tien Nederlandse komieken zich samen opsluiten, waarbij ze niet mogen lachen om de grappen van hun medespelers. Degenen die lachen verliezen en moeten het spel verlaten. Degene die het laatste lacht, wint. "Niet schaterlachen is wel te doen", zegt Keizers. "Maar niet lachen betekent ook niet glimlachen. Kun je bewegingen die je normaal onbewust maakt urenlang onder controle houden?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stefano Keizers noemt De Verraders 'hoogtepunt van een dieptepunt'

Dat werd in het programma wel van hem verwacht, een uitputtingsslag volgens de cabaretier. "Toen de opnames voorbij waren voelde ik gewoon de spieren in mijn gezicht helemaal uitgeput zijn. Het gaat me ook wel weer even kosten om weer helemaal persoonlijk in balans te komen, maar uiteindelijk denk ik dat het me sterker gaat maken."

Als hij zegt niet meer aan dit soort programma's mee te willen doen, dan moet je hem volgens de cabaretier niet te serieus nemen. "Ik roep elke paar maanden dat ik het nooit meer ga doen en dan zie je me vanzelf wel weer in iets anders verschijnen. Treurig, maar waar."

Hoe kijkt Verrader Stefano Keizers naar zichzelf?

03:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!