Nick Schilder en broers Sam en Robert in DNA Singers Beeld © RTL: DNA Singers, aflevering 2

Nick Schilder zingt de sterren van de hemel met zijn broers in DNA Singers

19 januari 2023 21:31

Zit zangtalent niet gewoon in de familie? Dat blijkt vanavond ook maar weer uit de uitzending van 'DNA Singers', want de twee broers van Nick Schilder (39) hebben zelf ook een gouden keeltje. De drie broers geven samen een verpletterend optreden weg op het podium van deze muzikale spelshow.

“Ik ben natuurlijk nu ZZP’er geworden, dus ik denk erover om ze aan te nemen”

In DNA Singers geven drie onbekende zangers een optreden aan de twee panels. Deze onbekende zangers zijn echter allemaal familie van een bekende Nederlandse artiest. Het is aan de panel om te raden om welke bekende muzikant dit gaat. In de aflevering van vanavond neemt teamcaptain Jaap Reesema samen met Xander de Buisonje het op tegen teamcaptain Jeroen van Koningsbrugge en zijn speciale gast en musicalster Nyassa Alberta. 

Het derde optreden van de avond wordt verzorgd door niet één, maar twee onbekenden Nederlands. De broers Sam en Robert betreden namelijk samen het podium. Nog zonder dat de heren een noot hebben gezongen, denken Jaap en Xander 'iets Volendams' te herkennen. Jeroen ziet echter iets heel anders: "Dat zijn de twee neefjes van Bolland & Bolland." Volgens Jeroen hebben de twee mannen ook dezelfde styling als Bolland & Bolland. Jeroen zoekt het vervolgens zelfs iets buiten de Nederlandse grenzen op. Hij denkt namelijk dat de heren het DNA delen met een van de bandleden van de Duitse groep Modern Talking. Musical-ster Nyassa sluit zich echter aan bij Jaap en Xander, want ook zij vermoedt dat de heren uit Volendam komen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Neef van Jan en Monique Smit gooit hoge ogen in DNA Singers

De twee broers geven in een videoboodschap een aantal hints van wij zij familie zijn. Al gauw blijkt dat het om een man gaat. Ook vertellen de twee mannen dat ze zelf ook aardig muzikaal zijn. Ze zitten zelfs in een bandje samen genaamd 'Almost Famous'. Om de twee panels op weg te helpen, laten de broers hun stemgeluid horen door middel van een verpletterend optreden. Samen zingen ze het nummer 'Freedom '90' van George Michael. Xander is zichtbaar onder de indruk van de twee heren. "Het klonk onwijs goed. Echt niet normaal." Volgens Jaap is het 'meteen duidelijk' dat ze veel podiumervaring hebben. Wat ook duidelijk is, is het DNA van de mannen. Volgens het panel zijn de heren familie van Nick Schilder. Zelfs toen één van de broers begon te zingen, leek hij sprekend op Nick volgens Xander. 

Aan het einde van de avond verzorgen Sam en Robert samen met hun - nu nog mysterieuze - familielid een gezamenlijk optreden. Met het nummer 'Glimpse of Us' van Joji leveren ze geheel driestemmig een adembenemend optreden af. Het panel is onder de indruk van het optreden. Ook weten ze het zeker: Sam en Robert zijn familie van Nick Schilder. Alleen Jeroen gokt samen met Nyassa nog op Simon Keizer. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Art Rooijakkers onderzoekt of zangtalent in de familie zit in DNA Singers

Het wordt tijd dat de mysterieuze familielid zich onthult en al gauw komt Nick Schilder tevoorschijn. Jeroen heeft spijt van zijn keuze en probeert deze nog recht te trekken: “Het is zo lastig met die duo's. Ik haal die altijd door elkaar. Ik bedoelde hem met die baard. Maar dit is Simon toch?” Gelukkig kan Nick er om lachen. De Volendammer is tenslotte hartstikke blij 'om met zijn broers op pad te zijn vandaag'. Het optreden smaakte misschien zelfs naar meer. “Ik ben natuurlijk nu ZZP’er geworden, dus ik denk erover om ze aan te nemen", grapt Nick. 

Jan Smit noemt einde Nick & Simon zonde: 'Vanaf begin mee mogen maken'

00:56

DNA Singers is op donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Kijk de aflevering terug bij Videoland.