The Voice Beeld © ANP

'Meerderheid kijkers voor tv-terugkeer The voice of Holland'

21 januari 2023 11:29

De meeste mensen die altijd of weleens naar 'The voice of Holland' kijken, vinden dat het programma terug kan keren, een jaar na de onthullingen over seksueel wangedrag achter de schermen. Dat meldt 'EenVandaag' op basis van een eigen peiling. Voorwaarde is dat de personen naar wie onderzoek wordt gedaan, niet meer meedoen.

Van de vaste kijkers vindt 82 procent een terugkeer geen probleem, 13 procent is negatief. Bij de mensen die soms kijken, is dat respectievelijk 60 procent en 26 procent. Mensen die nooit kijken, zijn terughoudender. Van die groep geeft 32 procent groen licht en zegt 28 procent het niet te weten. Van vier op de tien mag het programma niet terugkeren.

Het onderzoek is gehouden onder ruim 23.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel. Dit panel bestaat in totaal uit 80.000 leden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Een jaar na The Voice-aflevering BOOS: hoe gaat het nu met de slachtoffers?

The voice of Holland, een van de grootste kijkcijferhits van RTL, werd vorig jaar januari van de buis gehaald in aanloop naar de onthullende BOOS-uitzending over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook The Voice Kids en The Voice Senior zijn sindsdien niet meer op tv geweest.

Slachtoffer The Voice of Holland leidt een ‘dubbelleven’ na BOOS-uitzending

03:35
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The voice of Holland-deelnemer 'in de put' na cancelen programma: 'Was verdrietig'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!