Rik van de Westelaken WIDM Wie is de Mol? Beeld © AVROTROS

Er komt eindelijk duidelijkheid over missend fysiek geld in Wie is de Mol?

22 januari 2023 14:53

Kijkers van het nieuwe seizoen van 'Wie is de Mol?' breken alweer een aantal weken hun hoofd over die ene vraag. Maar er is nóg een groot raadsel: waar is dat fysieke geld toch? Daar lijkt in de volgende aflevering eindelijk antwoord op te komen.

"Wie vertrouw je een koffer met een hoog bedrag toe?"

Wie meerdere seizoenen van Wie is de Mol? heeft gezien, weet dat de rol van de penningmeester een belangrijke is. Die beheert het geld en dat is dus een ideale taak voor de Mol. Die kan de boel flink saboteren en stiekem wat flappen verstoppen. Ook zitten er in die biljetten soms hints over de Mol verwerkt.

Niks daarvan dit 23e seizoen, want het fysieke geld is een groot gemis. De riante pot van 8050 euro blijft tot nu toe virtueel. Kijkers breken hun hoofd daar nu al drie weken over en het wordt in de laatste aflevering ook door kandidaat (en nog altijd mogelijke Mol) Jurre Geluk benoemd: "Er is nog steeds geen fysiek geld. Geen idee waar dat is, dat hangt nog steeds in de lucht." Volgende week lijkt er eindelijk duidelijkheid te komen over het missende fysieke geld.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Froukje de Both kon WIDM-exit niet geloven: 'Alsof relatie werd beëindigd'

In een voorstukje is namelijk te zien dat de kandidaten en Mol een geldopdracht te wachten staat, waarin die flappen in doorzichtige koffers zitten. "Jullie moeten nu een keuze gaan maken. Wie vertrouw je een koffer met een hoog bedrag toe?", hoor je presentator Rik van de Westelaken hen instrueren. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Oud-kandidaten WIDM denken te weten wie de mol is

Sommige kijkers staan er niet zo van versteld dat er tot nu toe geen fysiek geld en dus geen penningmeester is. In de Belgische versie gaat dat ook zo, weten de kijkers daarvan. Maar sommigen zien dit als een ultieme hint naar de Mol. En wel naar techjournalist Daniel Verlaan, voor wie crypto natuurlijk gesneden koek is. In de volgende aflevering moet blijken of het geld virtueel blijft, of de oude vertrouwde molbiljetten in handen komen van een penningmeester.

Wie is de Mol? is zaterdag om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-Mol Jeroen Kijk in de Vegte spreekt Wie is de Mol? in voor slechtzienden

Rik van de Westelaken vertelde RTL Boulevard eerder al dat de makers de boel flink hebben opgeschud voor dit seizoen in Zuid-Afrika: 

Nieuw seizoen WIDM nu al anders dan anders: 'Boel flink opgeschud'

01:13

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!