Eva Jinek en Steven Berghuis Beeld © ANP

Eva Jinek voelt zich rot om tweet over Steven Berghuis: 'Nooit de bedoeling geweest'

24 januari 2023 11:59

Eva Jinek (44) laat zich in haar talkshow uit over de kritiek die ze van Ajax-speler Steven Berghuis (31) heeft ontvangen. De Ajacied is niet blij met een tweet van de redactie van 'Jinek'. De presentatrice betreurt de situatie.

"Ik vind het heel wrang dat hij het zo heeft gevoeld"

Steven Berghuis is oud-speler van Feyenoord en voetbalt nu zo'n anderhalf jaar bij Ajax. De voetballer wordt door Rotterdamse fans bedreigd vanwege deze transfer. De Klassieker van afgelopen weekend tussen Feyenoord en Ajax is dan ook behoorlijk spannend voor hem. Dat de media volgens hem de boel ophitst, vindt hij niet oké: “Ik heb heel domme mensen aan het woord gehoord. Dan begin ik met René van der Gijp, de domste eigenlijk met de dingen die hij zegt. (…) RTL met Jinek die een tweet de wereld in stuurt dat de Klassieker er een wordt van leven en dood. Waarom moet je die woorden gebruiken?” zegt hij tegen ESPN.

Volgens Eva, die vlak voor de wedstrijd een item maakt over de oplopende spanningen rondom de Ajacied, is dat totaal niet haar bedoeling geweest. "Ons hele gesprek in de uitzending ging over de-escaleren. We hadden de burgemeester van Rotterdam om te praten over normaal doen. Het was alleen maar daarop gestoeld, omdat we het belachelijk vinden wat er überhaupt online tegen hem is gezegd.” 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Steven Berghuis ernstig bedreigd na gevoelige overstap Feyenoord naar Ajax

Toch geeft de presentatrice toe dat het geen slimme tweet is. Die luidt namelijk: 'Het belooft een wedstrijd om leven en dood te worden: de Klassieker Feyenoord-Ajax aanstaande zondag. De gemoederen lopen deze keer hoog op.' Volgens Eva zijn de woorden 'om leven en dood' niet handig gekozen. Dat de tweet de voetballer kwetst, gaat haar dan ook niet in de koude kleren zitten. "Ik vind het heel wrang dat hij het zo heeft gevoeld. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest."

Eva probeert duidelijk te maken dat de tweet niet de lading van de uitzending dekt. “Dat een tweet die niet goed is verwoord - echt verkeerd - helemaal niet de lading dekt van onze uitzending, vond ik echt zó jammer, omdat wij hem juist een hart onder de riem wilden steken. Van: doe alsjeblieft in godsnaam normaal. En we hadden daar de beste spreker voor.” 

Ze komt tot de conclusie dat Steven de uitzending waarschijnlijk niet heeft gezien en dat hij daarom niet weet dat het item alleen maar met goede intenties is gemaakt. "Ik vond het echt rot, juist omdat wij het als programma ook belachelijk vinden dat iemand dan zo bejegend wordt online. Dan zijn we zo blij dat we de burgemeester hebben om te praten over normale mensen die normaal van voetbal genieten.”  

Merel Westrik en Eva Jinek bijna ontslagen bij WNL om slappe lach

02:40
Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

'Eva Jinek heeft wel wat vragen laten liggen tijdens interview met André Hazes'

Jinek is elke werkdag rond 22.00 uur te zien bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!