Beeld © NPO3/Screenshot Dream School 24-1

Dream School-kijkers hekelen 'harde' moeder: 'Hart breekt'

24 januari 2023 21:23

In 'Dream School' gaat schoolrector Erik het gesprek aan met Jasper (21). Jasper is de dag ervoor niet komen opdagen op school en Erik maakt zich zorgen om hem. Zijn zorgen blijken terecht, want de huidige situatie van Jasper is allesbehalve ideaal. Jasper is hard op zoek naar een plek om te wonen, omdat hij bij zijn moeder niet welkom is voor een langere tijd. Bij kijkers zorgt de 'harde' houding van zijn moeder voor de nodige verontwaardiging.

Jasper woont vanaf zijn zestiende niet meer thuis. Hij woont naar eigen zeggen 'overal en nergens' en hangt vooral veel buiten. Momenteel mag hij even bij zijn moeder slapen, maar zij wil dat hij iets anders zoekt. "Hij heeft nog twee kleine broertjes en die hebben allebei hun eigen slaapkamer. Ik ga niet één van hun slaapkamers inleveren voor Jasper", zo legt ze uit. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Latoya uit Dream School openhartig over onveilige jeugd met dove moeder

"Ze zijn nog heel klein en daar hoort natuurlijk een grote broer uit. Maar Jasper heeft een totaal ander leven en het is gewoon niet handig als ze hun kamer moeten gaan delen." Voor de moeder van Jasper is het dan ook belangrijk dat hij snel wat anders zoekt. "Voor eventjes mag hij hier slapen, maar hij moet zijn eigen weg gaan en zijn eigen plekje gaan vormgeven, dat vind ik belangrijk."
 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe gaat het nu met de kids van Dream School uit eerdere seizoenen?

Zijn moeder legt uit dat Jasper niet bepaald een lieverdje is geweest, iets wat hij zelf ook erkent. "Hij deed compleet zijn eigen vroeger, loog alles bij elkaar, manipuleerde de boel, was met drugs in de weer en jatte mijn geld. Hij ging ook niet naar school, dus ik kon continu op gesprek overal komen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers schrikken van slaapkamer Julian in Dream School: 'Zielig'

Jasper hoopt dat hij dankzij zijn deelname aan Dream School zijn leven weer op de rit krijgt, al zorgt het feit dat hij geen vaste verblijfplaats heeft wel voor de nodige stress. "Ik wil het liefste tot Dream School bij mijn moeder blijven", zo legt hij uit aan rector Erik. "Ik denk dat dat ook de beste situatie is." Kijkers verbazen zich over het feit dat er opnieuw een moeder voorbij komt in Dream School die eigenlijk zegt dat het haar niet uitkomt als haar kind bij haar komt wonen.

Iemand die ook voorbij komt in de aflevering, is Najib Amhali. Hij vertelt de leerlingen openhartig over zijn verslavingen en dat maakt indruk. 

Dream School is elke dinsdag om 20.25 uur te zien op NPO 3 of kijk je hier terug.

Najib Amhali maakt veel los in Dream School met eigen verhaal over verslaving

02:02

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!