Beeld © BNNVARA

Tweede deelnemer nieuw seizoen Over Mijn Lijk stelt zich voor

25 januari 2023 13:54

In een nieuwe reeks van 'Over Mijn Lijk' doet ook Zoë (27) haar verhaal. Zoë is gek op dieren, geniet van het leven, maar heeft botkanker. "Een osteosarcoom", begint ze te vertellen. "Die is begonnen in mijn knie in 2019 en uitgezaaid naar mijn longen. Ik ben uitbehandeld, eigenlijk."

"Na een paar scans van mijn longen bleek dat het toch weer terug was"

In 2019 is bij Zoë een tumor in haar knie ontdekt, waarna zij is geopereerd. "Ik heb veel chemokuren gekregen, vervolgens heb ik een prothese in mijn knie gekregen."

Dat leek allemaal goed te gaan. Zoë en haar familie vierden zelfs dat ze weer 'kankervrij' was. "Maar na een paar scans van mijn longen bleek dat het toch weer terug was. Dat was wel heel moeilijk om te horen, omdat ik toch weer echt toekomstgericht bezig was."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Eva (23) doet haar verhaal in nieuw seizoen Over Mijn Lijk

Die periode was lastig voor Zoë. "Omdat alles weer eventjes anders was", vertelt ze. "Sinds ik ziek ben merk ik dat ik een stuk meer ontspannen in het leven sta. Ik ervaar dingen anders, veel bewuster." Zoë geniet ervan om met dieren te zijn. Ook is ze vaak met vriendinnen om drankjes te doen. "Eigenlijk geniet ik volop van het leven."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

BNNVARA zendt Over Mijn Lijk: De Reünie alsnog op televisie uit

Wanneer het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk op televisie te zien is, is nog niet bekend.