Sylvia Married at First Sight Beeld © Married at First Sight: Een ErvaRING Rijker

Sylvia uit Married at First Sight leeft 'met kaartje voor drie maanden' na kankerdiagnose

26 januari 2023 09:17

In een nieuwe 'Married at First Sight: Een ErvaRING Rijker' gaat Aran Bade (37) langs bij de altijd vrolijke Sylvia, die na haar deelname aan het experiment longkanker krijgt. Hoe het nu met haar gaat vertelt ze in de aflevering.

"Ik wil het mijn leven niet laten beheersen"

Sylvia, bij wie meer dan tien jaar geleden ook al borstkanker wordt geconstateerd, komt tot de ontdekking dat ze longkanker heeft als ze last krijgt van haar heup en het niet vertrouwt. Omdat foto’s en bloedtesten geen uitsluitsel geven, stapt ze naar de oncoloog. En die heeft slecht nieuws.

Dit alles vindt plaats tijdens het einde van de opnames van Married at First Sight. Sylvia is op dat moment 'echt heel erg ziek'. En omdat er dan ook nog eens een coronapandemie is, mag er niemand bij haar op bezoek komen. "Dat was wel heftig", geeft ze toe in de video. "Dus haalde ik de wereld maar naar binnen via de televisie en zorgde ik dat ik afleiding had."

Sylvia van MAFS wil diagnose longkanker leven niet laten beheersen

09:58
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grote spoiler in Married at First Sight: extra koppel krijgt een kans op liefde

Volgens Sylvia heeft Married haar echt door deze periode heen gesleept. Ze vertelt: "Ik zat heel ziek voor de buis, toen kwamen de afleveringen en werd er heel leuk op gereageerd. Dat heeft me er echt doorheen getrokken."

Gelukkig gaat het inmiddels stukken beter met haar. "Met mij gaat het hartstikke goed", glundert Sylvia als Aran ernaar vraagt. "Even afkloppen - dat doe ik iedere keer, dat is al vanaf dat ik ziek ben. Anders is het net de goden verzoeken." Sylvia is momenteel stabiel, maar krijgt nog iedere drie maanden een scan. "Je hebt iedere keer een kaartje voor drie maanden. Maar daar leer je mee leven. En daar wil ik mee leven", vervolgt ze standvastig. "Ik wil het mijn leven niet laten beheersen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Liefde Remco en Paula spat er niet vanaf in Married At First Sight: 'Stijfjes en koel'

Married at First Sight is wekelijks op dinsdag- en woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Direct na de aflevering van woensdag komt ook een nieuwe aflevering van Married at First Sight: Een ErvaRING Rijker online. Bekijk die met Chantal hieronder terug.

MAFS-Chantal over ruzie Martijn & Nicole: ‘Kan nog goedkomen’

09:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!