Angela de Jong Johan Derksen Beeld © SBS/screenshot Vandaag Inside 25 januari

Angela de Jong en Johan Derksen verbaal op de vuist in Vandaag Inside

26 januari 2023 11:08

Angela de Jong (46) en Johan Derksen (73) voeren woensdagavond een verhitte discussie in 'Vandaag Inside'. Die is enigszins te verwachten, nadat Johan de tv-columnist oproept om haar excuses te maken aan Johnny de Mol (44).

"Ik heb nooit gezegd: Johnny is schuldig"

Johan Derksen geeft eerder in Vandaag Inside te kennen dat hij vindt dat Johnny de Mol excuses verdient van verschillende journalisten, nadat de rechter hem onschuldig acht voor mishandeling en poging tot doodslag. Johan verwijdt sommige media 'kwaadaardige onzin' te verspreiden vanuit 'het andere kamp'. Hiermee verwijst hij naar Johnny's ex Shima Kaes en haar veelbesproken juridisch adviseur, die John en Johnny de Mol zou hebben gechanteerd.

Johan richt zich specifiek tot Angela de Jong, die meerdere keren over Johnny in haar AD-columns schrijft en de 'poging tot doodslag' aanhaalt. "Ik heb jou, maar veel meer mensen uit de journalistiek, kwalijk genomen dat ze Johnny veroordeeld hebben voordat er een uitspraak was van de rechter", zegt Johan in Vandaag Inside tegen Angela. "Jullie hebben je vastgehouden aan de verkeerde bronnen. (...) Jullie hebben al die kwaadaardige onzin van het andere kamp overgenomen." 

Johan zegt '180 columns' van Angela gelezen te hebben en zet zijn veeg uit de pan kracht bij door er een stapeltje quotes op papier uit zijn binnenzak bij te pakken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen klaar met 'hetze' van Angela de Jong tegen John de Mol

"Ik heb nooit gezegd: Johnny is schuldig", bijt Angela van zich af. "Dat er een aangifte van poging tot doodslag ligt tegen Johnny de Mol, wat verzin ik daaraan?" Daar laat ze het niet bij. "Kom op zeg, Johan. Als je mij iets verwijt, moet je met iets komen dat klopt."

Als de opiniemaker er op een gegeven moment op zinspeelt dat Johan een 'dierbare' band heeft met de familie De Mol, gooit ze duidelijk olie op het vuur bij Johan. "Wat nou dierbaar? Wat heb ik nou schijt aan de hele familie De Mol?" ontkent hij die band. "Als jij een hetze voert, mag ik daar toch wat van zeggen?" 

"Jij wilt heel graag je gelijk halen, maar dat heb je niet", verweert Angela zich.
 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol 'dankbaar' dat hij weer HLF8 presenteert

Angela wijst Johan ook op de uitzending van Vandaag Inside op 7 april, waarin De Snor zich ook over Johnny uitlaat. "Toen zei jij zelf dat Johnny het wel op drugs en drank kan gooien, maar dat dit nog niet goed maakt dat hij zijn vriendin in elkaar mept."

Vandaag Inside is elke werkdag om 21.35 uur te zien op SBS6. De bewuste uitzending kijk je hier terug.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John de Mol vindt Angela de Jong 'een leuk mens'

Angela laat zich de mond niet snoeren als het keuzes van John de Mol betreft. Zo 'kotst' ze van de beslissing van Talpa om met Peter Gillis door te gaan: 

Angela de Jong over besluit Talpa rondom Peter Gillis: 'Om te kotsen'

04:31

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!