DNA Singers Beeld © DNA Singers

DNA Singers-kandidaat Rick lijkt als twee druppels water op zijn bekende broer

26 januari 2023 21:54

Drie onbekende Nederlanders staan donderdagavond weer op het podium van het RTL 4-programma 'DNA Singers'. Gelukkig hebben ze hun omgeving om advies kunnen vragen: alle kandidaten zijn familie van een bekende Nederlandse zanger of zangeres. De vraag is alleen: van wie? Bij deelnemer Rick hoeft het panel niet lang na te denken.

"Ik ben ontzettend trots!"

Het is aan de twee panels om erachter te komen van wie de deelnemers familie zijn. In de aflevering van donderdag nemen Jeroen van Koningsbrugge en Holly Mae Brood het op tegen Jaap Reesema en Lex Uiting. Als het derde familielid het podium op loopt, Rick, gaat er bij Jaap meteen een belletje rinkelen vanwege zijn uiterlijk. "Ik zie het en ik weet het", deelt hij met de andere panelleden. Lex en Jeroen zitten eerder in de Volendam-hoek en vinden dat de onbekende Rick ook wel een beetje zo klinkt. Ook denken ze aan Racoon, waarvan Rick - heel toevallig - een nummer heeft gekozen.

In het dagelijks leven is Rick dj. Zingen doet hij enkel onder de douche. Jeroen vindt het dan ook 'waanzinnig' hoe goed hij heeft gezongen. "Het is een pittig nummer, ik heb het zelf ook een keer moeten zingen. Het is niet zo makkelijk als het lijkt", complimenteert hij hem. "Je hebt het echt goed gedaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nick Schilder zingt de sterren van de hemel met zijn broers in DNA Singers

Uiteindelijk is het Jaap die zijn vermoedens uitspreekt. Hij denkt dat Rick het broertje is van Tim Douwsma. Holly deelt deze vermoedens. "Je lijkt erop", spreekt ze hem aan. "Ook de manier van praten. Ik denk het ook."

Ook het publiek in de zaal kan niet wachten om te ontdekken van wie Rick familie is en stemt massaal op hem. Dat betekent dat Rick geen duet mag zingen en zijn bekende broer meteen onthuld wordt. Alle vier de panelleden weten het uiteindelijk zeker: het moet Tim Douwsma zijn. En ze hebben alle vier gelijk. "Ik ben ontzettend trots!" onthult hij zichzelf. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Art Rooijakkers 'al een poosje' weer gelukkig in de liefde

Nick Schilder en zijn twee broers zongen vorige week met zijn drietjes de sterren van de hemel. Het optreden smaakt misschien zelfs naar meer...

Nick Schilder houdt alle opties open: 'Fijn dat er een vangnet is'

01:54

DNA Singers is op donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Kijk de aflevering terug bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!