Stranger Things Beeld © Netflix

Stranger Things meest gestreamde serie van 2022 in VS

26 januari 2023 17:28

De Netflixhit 'Stranger Things' is in 2022 in de Verenigde Staten de best bekeken serie van het jaar, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Nielsen. De Disneyproductie 'Encanto' is de meest populaire film van het jaar, schrijft het Amerikaanse vakblad 'Variety'.

Stranger Things, over een groep jongeren die mysterieuze verdwijningen in een klein Amerikaans stadje onderzoekt, is in totaal 52 miljard minuten bekeken. De nummer 2 in de lijst volgt op gepaste afstand. De crimeserie NCIS, in de VS te zien op Netflix, wordt 38,1 miljard minuten gestreamd. De serie Cocomelon (ook Netflix) wordt 37,8 miljard minuten bekeken.

Ethan Hawke onwijs trots op rol dochter in Stranger Things

00:53
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stranger Things-acteur Noah Schnapp komt uit de kast

De film Encanto staat op de vijfde plaats in het algemeen klassement en op nummer 1 in het rijtje met best bekeken films. De Disneyproductie wordt in totaal in de VS 27,4 miljard minuten bekeken. Turning Red, ook te zien op Disney+, wordt als tweede in het rijtje zo'n 11,4 miljard minuten gestreamd. Sing 2 op Netflix maakt de top 3 compleet met 11,3 miljard minuten kijktijd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Disney-meezinghit Encanto krijgt een vervolg'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!