Mr. Frank Visser doet uitspraak Beeld © Mr. Frank Visser doet uitspraak SBS6 26-01-2023

Opzienbarende ontdekking in Mr. Frank Visser doet uitspraak: 'Je liegt!'

26 januari 2023 22:33

In een nieuwe aflevering 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' is presentator Viktor Brand (51) onderweg naar Friesland. In Arum is de strijd losgebarsten tussen het echtpaar Henny en Pieter en hun buurvrouw Anja. Zij zou namelijk een flink stuk van hun tuin hebben ingepikt. En dan ga je bij Pieter en Henny de grens over. Hoogste tijd dat meester Visser (71) het conflict voor eens en altijd komt sussen.

"Als ik die kop van haar zie, word ik al misselijk"

Bij Henny en Pieter zit het inmiddels zó hoog dat ze hebben besloten na 27 jaar woonplezier hun huis te koop te zetten. En dat alles vanwege een schutting die volgens hen 50 centimeter is opgeschoven. "Ik krijg het benauwd als ik hier ga zitten. Het is een verschrikking, die schutting", vertelt Henny. "Het probleem is: zij (buurvrouw Anja, red.) wordt hebberig en pikt gewoon een stuk grond van je in. (…) Als ik die kop van haar zie, word ik al misselijk. Ze is gewoon gemeen, intens gemeen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdrietige aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak: 'Het leven is te kort om ruzie te maken'

Buurvouw Anja is zich van geen kwaad bewust. Volgens haar staat de schutting op precies dezelfde plek als de vorige, en die stond er al 30 jaar. Dus wat haar betreft moet het eens afgelopen zijn met het gezeur. "Het voelt een beetje als: we gaan Anja pesten", doet ze haar kant van het verhaal. Die buren, die hebben juist een stuk van háár grond in gebruik. En nu Anja toch bezig is wil ze ook de boom van de buren weg hebben, want daar heeft ze last van. En dan is er ook nog de poort, die haar buurtjes gebruiken om vervolgens over haar grond te lopen. Volgens Anja hebben Pieter en Henny geen recht van overpad, iets wat ze zelf tegenspreken.

Als meester Visser en Viktor ter plaatse komen om de zaak te onderzoeken, doen zij een opzienbarende ontdekking: de erfgrens loopt dwars door de vlierbessenboom van Henny en Pieter. Maar daar blijft het niet bij. Al snel komt Viktor ook tot de ontdekking dat de erfgrens ook dwars door de schuur van Pieter en Henny loopt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mr. Frank Visser doet boekje open: 'Deelnemers zijn ten einde raad'

Tijdens de zitting wordt al snel duidelijk dat iedereen het liefst ziet dat de juiste erfgrens wordt aangehouden. En dat betekent dat er een nieuwe schutting moet komen, betaald door beide buren. De schuur van Henny en Pieter, die dertien centimeter over de erfgrens staat, mag blijven staan van de rechter omdat hij verjaard is. Wat betreft het recht van overpad is meester Visser duidelijk: Henny en Pieter mogen niet op de grond van Anja komen. De poort zal dan ook moeten worden dichtgemaakt. Tot slot zal ook de boom moeten worden verwijderd en betaald door hen samen. Houden ze zich hier niet aan, dan kunnen de boetes oplopen tot 20.000 euro.

Mr. Frank Visser doet uitspraak zie je elke donderdag om 20.30 uur op SBS 6 en kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!