Johan Derksen en Angela de Jong Beeld © ANP

Johan Derksen geeft toe: 'Geen goed gesprek met Angela'

27 januari 2023 12:09

Als Johan Derksen (73) en Angela de Jong (46) deze week tegenover elkaar zitten in ‘Vandaag Inside’, gaat het er verhit aan toe. Johan beschuldigt Angela ervan dat ze een persoonlijke hetze voert tegen de familie De Mol, terwijl Angela dit met klem ontkent. Als Johan vervolgens wordt geconfronteerd met een fragment waarin hij zich negatief uitlaat over Johnny de Mol (44), staat hij met zijn mond vol tanden. In de nieuwste uitzending van 'Vandaag Inside' geeft Johan nu toe dat het niet zijn beste avond was.

"Ja, het was mijn schuld, ik was onduidelijk"

Johan is natuurlijk niet helemaal onpartijdig als het gaat om de familie De Mol, gezien het feit dat John de Mol zijn baas is. Eerder deze week roept hij Angela op om excuses te maken aan Johnny, nu de rechter hem onschuldig acht voor mishandeling en poging tot doodslag. Volgens hem hebben Angela en andere journalisten 'kwaadaardige onzin van het andere kamp overgenomen'.

Angela laat het hier niet bij zitten en gaat vol tegen hem in. Zij meent nooit te hebben gezegd dat Johnny schuldig is en geeft ook aan dat er niks gelogen is aan het feit dat er een aangifte van poging tot doodslag ligt tegen Johnny. Ook wijst ze Johan er fijntjes op dat hijzelf ook nogal ongenuanceerde uitspraken heeft gedaan over Johnny. Als Johan vervolgens met beelden hiervan wordt geconfronteerd, weet hij even niks te zeggen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong en Johan Derksen verbaal op de vuist in Vandaag Inside

In de aflevering van donderdag geeft Johan toe dat hij niet helemaal scherp is geweest tijdens de discussie met Angela. "Ja, het was mijn schuld. Ik was onduidelijk. Ik was gewoon onduidelijk. Ik heb mijn argumenten niet goed voor het voetlicht gebracht en toen was het geen goed gesprek." Als Wilfred Genee vervolgens grapt dat Johan 'de hele dag in de reet van John de Mol heeft gezeten', beaamt Johan dit. "Jazeker en daarom was ik zo vermoeid. Dat kost veel energie."

Volgens Johan heeft Angela het nooit meer over Johnny gehad sinds de zaak tegen hem geseponeerd is en heeft hij simpelweg willen aangeven dat dit niet eerlijk was. Tafelgast Job Knoester vindt dit niet eerlijk: "Dat is niet een verwijt dat je Angela moet maken, vind ik, maar de media in zijn geheel. Elke keer als mensen een verwijt krijgen, dan zit iedereen erbovenop, maar wordt een zaak geseponeerd, dan…"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong en Johan Derksen verwikkeld in ordinaire bitchfight

Johan beaamt dit: "Geen letter. Maar goed, Angela zit hier en zij had die columns geschreven, maar de kranten in het algemeen hebben daar geen melding van gemaakt en dat vind ik dan heel onsportief ten opzichte van Johnny."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!