Hyde in That '70s Show Beeld © Fox/Picture Format

Waarom Steven Hyde ontbreekt in spin-off That '70s Show

29 januari 2023 12:46

Mila Kunis (39) en Ashton Kutcher (44) danken niet alleen hun liefdesrelatie aan 'That '70s Show', ook hun carrière neemt een gigantische vlucht nadat ze te zien zijn in de populaire comedyserie. Natuurlijk kan het duo dan ook niet ontbreken in het Netflix-vervolg 'That '90s Show', waarin meer originele castmembers terugkomen. Maar niet iedereen is gevraagd voor de spin-off.

Donna, Jackie, Kelso, Eric, Fez, Kitty en Red: allemaal zijn ze te zien in de spin-off van That '70s Show. Grote afwezige is Danny Masterson, die al die jaren de rol van Steven Hyde op zich neemt. Hij wordt zelfs niet genoemd door een van de personages en ook zijn afwezigheid wordt niet aangekaart.

Ashton Kutcher en Mila Kunis maken opwachting in spin-off That 70’s Show

03:24
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verkrachtingszaak tegen That '70s Show-acteur Danny Masterson nietig verklaard

Dit heeft te maken met het feit dat de acteur in juni 2020 beschuldigd wordt van 'het met geweld verkrachten van drie vrouwen bij afzonderlijke incidenten tussen 2001 en 2003'. Zij zijn destijds lid van de Scientology-kerk. De acteur is dat nog steeds.

Twee van de drie vrouwen zeggen dat de kerk ze actief heeft geprobeerd tegen te houden om naar buiten te komen met hun verhaal en ze zouden allemaal door Scientology zijn lastiggevallen sinds ze in 2016 naar de politie stapten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Originele cast That '70s Show duikt op in trailer spin-off

De acteur ontkent alle beschuldigingen en wordt na zijn arrest vrijgelaten nadat er 3,2 miljoen euro borg wordt betaald. Afgelopen december verklaart de rechter die het proces overziet de verkrachtingszaak nietig omdat de juryleden niet tot een unaniem oordeel komen. De aanklagers moeten nu beslissen of zij een nieuwe zaak starten tegen de That '70s Show-ster. Een nieuwe rechtszaak staat gepland voor maart.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mila Kunis bevestigt leugen over leeftijd voor rol in That '70s Show

Danny Masterson

That '90s Show gaat over de dochter van Eric en Donna, twee van de hoofdrolspelers uit de originele serie die tussen 1998 en 2006 op tv te zien is geweest. De 15-jarige Leia gaat in de zomer op bezoek bij haar grootouders Red en Kitty Forman, opnieuw gespeeld door Kurtwood Smith en Debra Jo Rupp. In hun woonplaats Point Place raakt ze bevriend met hun buurmeisje Gwen en haar vrienden.

That '90s Show is te zien bij Netflix.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!