The Last Of Us Beeld © Liane Hentscher/HBO

The Last Of Us overtreft alle verwachtingen, tweede seizoen op komst

27 januari 2023 18:47

De negendelige serie 'The Last of Us', gebaseerd op de gelijknamige videogame, is pas een kleine twee weken te zien bij HBO MAX, maar heeft nu al groen licht voor een tweede seizoen. Dat kondigt de streamingdienst vrijdag aan.

"Nu hebben we het absolute genoegen om het opnieuw te kunnen doen met seizoen twee!"

'Het verhaal gaat verder', valt te lezen bij een aankondigingsvideo op het Instagram-account van HBO MAX. "Ik ben nederig, vereerd en eerlijk gezegd overweldigd dat zoveel mensen hebben afgestemd op en verbonden zijn met onze hervertelling van de reis van Joel en Ellie. De samenwerking met Craig Mazin, onze ongelooflijke cast & crew, en HBO overtrof mijn toch al hoge verwachtingen", aldus uitvoerend producent Neil Druckmann. "Nu hebben we het absolute genoegen om het opnieuw te kunnen doen met seizoen twee!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Videogame Death Stranding wordt verfilmd

Het is niet gek dat de serie een twee seizoen krijgt. De eerste aflevering alleen al wordt door 4,7 miljoen mensen bekeken. Daarmee is het de op een na best bekeken première van HBO in de VS. Alleen de aftrap van House of the Dragon trekt in 2021 jaar meer kijkers: zo'n 10 miljoen. HBO maakt geen kijkcijfers van HBO Max in andere landen openbaar.

Ook op sociale media is The Last of Us de afgelopen dagen populair en is wereldwijd trending op Twitter. Daarnaast zijn ook Amerikaanse recensenten overwegend positief over de start van de serie. Dat is opvallend omdat verfilmingen van games doorgaans niet goed worden ontvangen.

Succesvolle zombiegame The Last Of Us nu te zien als serie: 'Fantastisch'

02:57
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kris Jenner aangeklaagd vanwege videogame

The Last of Us, gebaseerd op de gelijknamige PlayStation-game, speelt zich af in de Verenigde Staten, twintig jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel, een van de mensen die het heeft overleefd, wordt ingehuurd om het 14-jarige meisje Ellie uit een quarantainezone te smokkelen. Samen trekken ze dwars door het land. Ze hebben elkaar nodig om te overleven.

De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Pedro Pascal (Joel) en Bella Ramsey (Ellie). Ook Nick Offerman, bekend van de serie Parks and Recreation, speelt mee in de serie. Hij vertolkt de rol van Bill.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Serie over game God of War in de maak door Amazon Prime

In 2014 kwam het eerste deel van The Last of Us uit op de PlayStation 4. De game kreeg lovende recensies en in 2020 volgde de sequel, The Last of Us Part II.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!