Angela de Jong in Renze op Zaterdag Beeld © RTL/Videoland

Angela de Jong reageert op clash met Johan Derksen: 'Ik kookte van binnen'

29 januari 2023 14:06

Afgelopen woensdag ging het er verhit aan toe in de uitzending van 'Vandaag Inside'. Johan Derksen (73) beschuldigde Angela de Jong (46) ervan dat ze een persoonlijke hetze voert tegen de familie de Mol. Vervolgens werd Johan zelf geconfronteerd met een fragment waarin hij zich notabene zelf negatief uitlaat over Johnny de Mol (44). In 'Renze op Zaterdag' reageert Angela nu op deze clash.

"Mijn grootste valkuil is dat ik boos word"

Johan riep Angela tijdens de uitzending van Vandaag Inside op het matje. Volgens hem was Angela Johnny de Mol een excuses verschuldigd, nu de rechter hem onschuldig acht voor de mishandeling en poging tot doodslag op zijn ex-vrouw Shima Kaes. Angela zou volgens Johan 'kwaadaardige onzin van het andere kamp' hebben overgenomen en dus Johnny onterecht beschuldigen van poging tot doodslag. Volgens Angela klopte hier niets van.

Renze Klamer vraagt in zijn talkshow naar deze clash. Angela legt uit dat ze enorm gepikeerd was. "Ik was voorbereid, maar mijn belangrijkste voorbereiding was: rustig blijven, rustig blijven. Mijn grootste valkuil is dat ik boos word. Dan ga ik me opwinden en dat is al niet leuk om naar te kijken." Hoewel ze voor haar gevoel 'redelijk rustig' is gebleven, heeft ze haar emoties niet onder stoelen of banken gestoken: "Je kon wel zien dat ik van binnen kookte."

Angela de Jong blikt terug op clash met Johan Derksen

02:00
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong snapt mogelijke stop van Five Live wel: 'Zoveel mist de kijker niet'

Volgens Angela was de kritiek van Johan volledig onterecht.  Hoewel ze namelijk heel kritisch is op 'John de Mol en op de hele zaak van The Voice en op de rol van Linda die er mogelijk in zat', heeft ze Johnny nergens van beschuldigd, vertelt ze. "Dat heb ik niet gedaan. In mijn column heb ik geloof ik drie keer geschreven dat er een aangifte lag voor poging tot doodslag. Ik heb begrepen dat dat al niet mag van Johan, maar dan heeft hij dus pech want dat mag dus wel." 

Ondanks hun verhitte discussie hebben Angela en Johan geen ruzie. "Dit is wel vaker zo bij Vandaag Inside: je hebt een stevige discussie en daarna ga je ook weer over tot de orde van de dag. En dat doet hij en dat doe ik daar ook. Dat zou denk ik in de maatschappij best wel eens vaker mogen. Als mensen het tegenwoordig niet met elkaar eens zijn, dan is er sprake van of polarisatie of de ander wordt gecanceld." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong en Johan Derksen verbaal op de vuist in Vandaag Inside

Aran on Tour: Angela de Jong leerde haar man kennen door moordzaak

22:34

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!