Lies Visschedijk en Frank Lammers Beeld © ANP

Lies Visschedijk en Frank Lammers in comedy over prehistorie

30 januari 2023 15:50

Binnenkort is een nieuwe historische comedy van NTR te zien met onder anderen Lies Visschedijk (49), Frank Lammers (50) en Erik van Muiswinkel (61), genaamd 'Welkom in de prehistorie'. De serie, bestaande uit twee afleveringen, is bedoeld voor alle leeftijden en is op 12 en 19 februari te zien op NPO Zapp.

"Van wie stammen we af? Waar komen de mensen vandaan?"

Welkom in de prehistorie gaat, zoals de naam al zegt, over de prehistorie. Die 2,5 miljoen jaar durende periode, bestaande uit de steentijd, bronstijd en ijzertijd, wordt in de twee afleveringen van elk 25 minuten verteld. "Van wie stammen we af? Waar komen de mensen vandaan? Wie maakte de grottekeningen en de hunebedden, hoe maakten de oermensen vuur, hoe koud was de ijstijd en waar zijn al de neanderthalers toch gebleven? Wat was de grootste sprong voorwaarts van de mens?", luidt de omschrijving van het tweeluik.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Lies Visschedijk over kookgewoonten: 'Ben een afwasfetisjist'

Charles Darwin (gespeeld door Erik van Muiswinkel) en de ijsmummie Ötzi (Rogier in 't Hout) en Dorine (gespeeld door Plien van Bennekom) beantwoorden deze vragen in de serie. Ook is onder anderen Julius Caesar (gespeeld door Pierre Bokma) even te zien.

Het tweeluik is bedacht, geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen. Naast Lies, Frank en Erik zijn onder anderen Ilse Warringa, Alex Klaasen, Ellen Pieters, Bas Hoeflaak, Remko Vrijdag, Lucretia van der Vloot, Sanguita Akkrum, Roos van Erkel, Sieger Sloot, Wimie Wilhelm, Dorien van Gent en Lucas Reijnders in de serie te zien.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Lies Visschedijk over derde en laatste Soof-film

Eerder waren al soortgelijke series bij de NPO te zien over historische periodes, zoals Welkom bij de Romeinen, ook van Niek Barendsen, en Welkom in de Gouden Eeuw.