Screenshot De Avondshow met Arjen Lubach / 31-01-2023 Beeld © VPRO

Dionne Stax blundert met apparaat van half miljoen bij Lubach

1 februari 2023 11:49

Als presentatrice van het programma 'Van Onschatbare Waarde' ziet Dionne Stax (37) behoorlijk wat waardevolle spullen voorbijkomen. In 'De Avondshow met Arjen Lubach' wordt Dionne dinsdagavond zélf getest op haar vermogen om al dan niet prijzige items te herkennen. En voor die test is ze helaas niet bepaald met vlag en wimpel geslaagd.

"Dit ga je niet geloven"

Presentator Arjen Lubach laat Dionne onder andere een klein microscoopje zien. De presentatrice heeft in eerste instantie geen enkel benul wat het apparaatje voor moest stellen. "Dit is een... prachtige..." stamelt ze. Uiteindelijk schat ze de waarde van het voorwerp in op 3 euro.

Dan krijgt Dionne van Arjen te horen wat het ding voor haar neus precies is. "Dit ga je niet geloven. Dit is een microscoopje van Antoni van Leeuwenhoek", zegt hij. "Nee!" roept Dionne verschrikt uit. Antoni van Leeuwenhoek was een Nederlandse wetenschapper uit de zeventiende eeuw die bekend staat om zijn bijdrage aan de microscopie.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Van Onschatbare Waarde met Dionne Stax in februari terug op tv

Maar Dionne krijgt pas echt de schrik van haar leven als Arjen haar vertelt wat het microscoopje waard is. "Deze is verzekerd voor 500.000 euro. Het komt uit 1711 en ik vind het heel spannend dat je het hebt aangeraakt. Hij gaat straks terug naar het museum." Daarop slaat Dionne haar handen voor haar mond, en daarna in de lucht.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Marc-Marie deelt flinke sneer uit aan Dionne Stax: 'Zó irritant'

De aflevering gemist? De Avondshow met Arjen Lubach kijk je hier terug.