De Slimste Mens Beeld © KRO-NCRV/De Slimste Mens

Déze kandidaten nemen het tegen elkaar op in de finaleweek van De Slimste Mens

2 februari 2023 21:38

Maandag begint de finaleweek van 'De Slimste Mens'. We hebben afgelopen seizoen weer ijzersterke kandidaten gezien en deze vijf mogen terugkomen. Wie van hen neemt uiteindelijk de trofee mee naar huis?

De Slimste Mens geldt al jaren als een van de best bekeken shows op televisie. Cabaretier en columnist Jasper van Kuijk wint het afgelopen seizoen en verslaat in de finale presentatrice Anniko van Santen en cabaretier Erik van Muiswinkel. Wie hem opvolgt wordt volgende week vrijdag bekend. De nummer vijf van het klassement trapt maandag af, Guido Spek. Opgevolgd door Quinty Misiedjan en Mátyás Bittenbinder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Philip Freriks en Maarten van Rossem zien gezamenlijke vakantie wel zitten

Later deze week keren actrice Anniek Pheifer en dichter Martin Rombouts nog terug. Dichter Martin is maar liefst zes keer de slimste van de dag.

Anniek Pheifer 'zei al paar keer nee' tegen De Slimste Mens

01:07
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers gieren om het antwoord 'pas' in De Slimste Mens: 'Ze doen het weer'

De Slimste Mens is dit keer voor het eerst op NPO 1 te zien. Volgens Manager Lineair Remco van Westerloo is dat de juiste plek voor de populaire kennisquiz, dat vertelt hij afgelopen jaar tijdens de najaarspresentatie. "De Slimste Mens is dusdanig groot dat we dat ook echt op NPO 1 willen gaan zetten. Dat programma is z'n jasje ontgroeid op NPO 2." Ook is het programma nog maar vier in plaats van vijf dagen per week op televisie, met uitzondering van de finale.

De Slimste Mens is om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Erik Van Looy verklaart oogkapje in De Slimste Mens

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!