Beeld © ANP

Videoland-serie over coldcasezaak Oss levert nieuwe tips op

3 februari 2023 17:01

De vierdelige documentaireserie op Videoland over het onderzoekscollectief 'Bureau Dupin' heeft binnen een week belangrijke nieuwe aanwijzingen opgeleverd in een coldcasezaak uit 2013. Dat hebben RTL en Dupin vrijdag gemeld. Ook hebben zich meer dan duizend nieuwe burgerrechercheurs aangesloten bij het collectief.

Bureau Dupin, dat in 2020 werd opgericht, is een initiatief van oud-politieman Peter de Kock. Een grote groep gewone Nederlanders tracht vanuit huis, met gebruikmaking van 'wisdom of the crowd', nieuwe informatie te verzamelen in vastgelopen moordzaken. Dat doen zij in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie, die ook informatie over het onderzoek met de burgerspeurders delen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grote zoekactie in coldcase Herman Ploegstra

Het collectief helpt nu mee speuren naar antwoorden in de zaak Marja Nijholt. De 48-jarige vrouw werd op nieuwjaarsochtend 2013 dood gevonden op de oprit van een huis in Oss. Zij was met messteken om het leven gebracht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vijf tips binnen na heropenen coldcasezaak Sjaak Gerwig

Videoland lanceerde een week geleden de vierdelige documentaireserie over de zaak en de rol van Dupin hierin. Volgens het collectief hebben zich de afgelopen week, naar aanleiding van de serie, belangrijke nieuwe getuigen gemeld die het slachtoffer in de laatste uren voor haar dood nog hebben gezien. Het burgerinitiatief brengt over de vorderingen in haar onderzoek met regelmaat een podcast uit, De Nieuwjaarsmoord.

Bureau Dupin is vernoemd naar C. Auguste Dupin, de beroemde amateurdetective uit de verhalen van schrijver Edgar Allen Poe. Bij de groep hadden zich eerder al zo'n 1800 mensen aangesloten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aanwijzing in coldcase zaak Wilma Bres levert geen doorbraak op

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!