Cast Celblok H Beeld © ANP

Celblok H-actrices hopen op nieuw seizoen: 'Kan voor iedereen spreken'

4 februari 2023 15:54

De actrices uit 'Celblok H' zien een nieuw seizoen wel zitten. Dat vertellen ze in de RTL.nl-serie 'Terug naar Toen'. De hoofdrolspelers zullen zonder twijfel 'ja' zeggen.

"Wij gingen er vanuit dat we een nieuw seizoen zouden draaien"

In Celblok H belandt kapster Suus in de gevangenis wegens poging tot moord op haar man. Ze raakt betrokken bij de machtsstrijd tussen twee van haar medegedetineerden, Lex en Freddy. Suus wordt gedwongen een kant te kiezen in het conflict en komt er zo achter dat dit keiharde consequenties heeft.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans Celblok H starten petitie

De SBS-serie stopt in 2017 abrupt en dat zien de actrices niet aankomen. Op de laatste draaidag van seizoen 4 denken ze dat er gewoon een vijfde seizoen komt. "Wij gingen er vanuit dat we een nieuw seizoen zouden draaien", vertelt actrice Barbara Pouwels, die Agnes Brinkhorst speelt in de serie.

Fans zijn woedend als de serie over de vrouwengevangenis stopt en starten een petitie. "Dat er een petitie werd gestart was gewoon bizar", zegt Isa Hoes, die Suus Kramer speelt. Christine van Stralen, die Lies van Gemert speelt, zegt: "En met spandoeken. Dat was volgens mij nog nooit gebeurd voor een Nederlandse serie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Isa Hoes zag einde Celblok H niet aankomen

De actrices hopen zelf dat er alsnog een seizoen 5 komt. Christine zegt: "Als we gevraagd worden om terug te komen, keren we allemaal weer terug. Ik kan voor iedereen spreken." 

Alle vier seizoenen van Celblok H zie je bij Videoland. 

Terug Naar Toen: Cast Celblok H na ruim 5 jaar weer samen

09:37

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!