Maarten van Rossem Philip Freriks Beeld © Stijn Ghijsen/KRO-NCRV

Oeps: NPO verklapt afvaller De Slimste Mens al vóór uitzending

6 februari 2023 21:07

De finaleweek van 'De Slimste Mens' is aangebroken. Helaas begint die met een flinke flater als de NPO per ongeluk de verkeerde promo uitzendt. Daardoor weten veel kijkers al vóór de uitzending wie er afvalt.

"Met afstand de leukste kandidaat van dit seizoen"

Voor de eerste aflevering van de finaleweek horen kijkers Philip Freriks zeggen: "De kandidaten op de tweede dag van de finaleweek van De Slimste Mens zijn journalist Haroon Ali, acteur en muzikant Guido Spek en presentatrice Quinty Misiedjan." Daaruit blijkt dus al dat Erik vanavond zou gaan sneuvelen in de quizstrijd tegen Haroon en Guido.

Kijkers balen van de ongewilde scoop. De een noemt het 'een beetje jammer', de ander in de overtreffende trap een 'mega blunder'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze kandidaten nemen het tegen elkaar op in de finaleweek van De Slimste Mens

Veel kijkers vinden het vooral erg jammer dat Erik eruit ligt. De presentator van de Belgische De Slimste Mens is de afgelopen weken duidelijk publieksfavoriet. Hij is in totaal zes keer te zien in de Nederlandse De Slimste Mens, waarvan hij twee keer de slimste mens van de dag wordt. "We hebben van je genoten. Geweldig dat je hier was", zegt Philip Freriks in zijn afscheid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe dan? Slimste Mens-presentator Erik Van Looy vergeet spelregels

RTL Boulevard sprak Erik Van Looy over zijn deelname aan De Slimste Mens in Nederland: 

Erik Van Looy wilde 'al heel lang' meedoen aan De Slimste Mens

02:10
Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Rob snapt kritiek De Slimste Mens: 'Veel vragen onbeantwoord'