Vandaag Inside en Maarten van Rossem Beeld © ANP

Vandaag Inside-trio klaar met Maarten van Rossem: 'Zelfingenomen kwal'

9 februari 2023 09:02

Het 'Vandaag Inside'-trio heeft gereageerd op uitspraken van Maarten van Rossem (79) in 'De Slimste Mens'. De nationale brombeer vindt 'Vandaag Inside' maar 'platte pret voor mensen met beperkte intelligentie'.

"We krijgen heel wat te verduren"

Maarten en de mannen van Vandaag Inside gaan al lange tijd niet lekker door een deur. In De Slimste Mens komt dinsdagavond een fragment van VI voorbij en dan kan Maarten het niet laten om weer eens een flinke sneer uit te delen. "Ik vind dat dit fragment volledig spreekt voor dit programma en de kern van wat dat programma is, namelijk platte pret voor mensen met beperkte intelligentie. Ik hoop ook dat iedereen die regelmatig kijkt zich aangesproken voelt", zegt Maarten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon haalt keihard uit naar tv-collega's: 'Lik mijn reet!'

Dat heeft het trio meegekregen en reageert in hun show. "We krijgen heel wat te verduren", zegt Wilfred Genee. "Ik vind het heftig wat er allemaal gebeurt." René van der Gijp reageert: "Ze hebben een hekel aan ons. Ik heb liever dat Maarten van Rossem een hekel aan me heeft dan dat hij me aardig vindt. (...) Zelfingenomen kwal, joh." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong en Johan Derksen verbaal op de vuist in Vandaag Inside

René legt nog even uit waarom hij dat vindt. "Die man denkt werkelijk als hij aan talkshow zit met vier man dat hij alleen aan het woord mag." Hij vervolgt: "Ik vind dat als je iemand dom noemt, dan vind je jezelf intelligent." Tafelgast Job Knoester ergert zich ook aan de uitspraken van Maarten. "Ik vind het zo dom om iedereen maar dom te noemen dat je daar geen woorden aan vuil moet maken. (...) Als je het nodig vindt om anderen maar dom te noemen, wat zegt dat over jezelf?"

Hoe denkt Johan Derksen erover? "Het interesseert me helemaal niets wat Maarten van Rossem vindt."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!