Marco Borsato Beeld © ANP

Vlaamse zanger mag geen Marco Borsato zingen in nieuw RTL-programma

9 februari 2023 15:45

Op Radio 538 kruipt Marco Borsato (56) langzaam uit de cancelzone, maar in RTL-programma's zijn liedjes van de gevallen zanger niet welkom. De Vlaamse zanger Bart Peeters (63) mag in het nieuwe programma 'Tulpen uit Antwerpen' niks uit het repertoire van Marco zingen, vertelt hij in het Belgische blad 'Dag Allemaal'. RTL bevestigt dat.

"Achteraf gezien is deze beslissing te voorzichtig geweest"

Bart zou zo graag 'Dromen zijn bedrog' ten gehore brengen in het programma, maar dat verzoek werd afgewezen door de makers. "De productie wilde dat liever niet, omdat er een gerechtelijk onderzoek tegen hem loopt”. 'Drank en Drugs' van Lil Kleine, zijn tweede keus, mag Bart ook al niet zingen. "Ook dat lag moeilijk, omdat er tegen hem een klacht wegens mishandeling loopt."

RTL heeft inmiddels op de kwestie gereageerd. "Er zijn toen inderdaad meerdere nummers besproken. Ook die van Marco Borsato en Lil Kleine. Uiteindelijk is de keuze gevallen op het nummer van Herman van Veen", luidt de reactie. "De afwegingen in dit soort situaties zijn soms lastig. Op dat moment en voor dit programma, leek dit de beste keuze. Achteraf gezien is deze beslissing te voorzichtig geweest. Als we de afweging nu zouden maken, zou de keuze anders zijn. We kunnen en willen uiteraard niemand verbieden om welk liedje dan ook te zingen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marco Borsato geeft teken van leven, feliciteert jarige zoon

In Tulpen uit Antwerpen nemen Nederlandse zangers het op tegen hun Vlaamse collega's. Ze coveren elkaars nummers, waarna het publiek beslist welke Nederlander de beste cover van een Vlaamse hit brengt en vice versa. 

De uitzendingen van Tulpen uit Antwerpen zijn in België vanaf vandaag elke donderdag om 21.00 uur te zien op Play 4. Het is niet bekend wanneer het programma op RTL 4 te zien is. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marco Borsato-imitator in zak en as: 'Al mijn boekingen zijn gecanceld'

Ondertussen wordt Marco op Radio 538 naar hartelust gedraaid. Dat heeft te maken met een jaren 90-rubriek waarbij luisteraars kunnen stemmen op hun favoriete nineties-nummers. Menigeen heeft daarbij op een van Marco's vele hits uit het decennium gestemd. Radio 538 noemt het draaien van de liedjes daarom de 'wens van onze luisteraars'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!