Mr. Frank Visser doet uitspraak Beeld © Mr. Frank Visser doet uitspraak 09-02-2023 SBS6

Corrie (90) geteisterd door rokende buurvrouw in Mr. Frank Visser doet uitspraak

9 februari 2023 21:52

Viktor Brand (51) is deze week in 'Mr Frank Visser doet uitspraak' in Capelle aan den IJssel. Daar heeft de 90-jarige Corrie enorme overlast van haar kettingrokende buurvrouw. Omdat beide dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, is het hoogste tijd is dat het programma bepaalt wie van de twee juridisch gezien de sigaar is.

"Ik wil mijn laatste jaren rustig kunnen leven. Maar ik heb geen leven"

Telkens als Corrie haar balkondeur openzet, dringen de rookwalmen diep haar huis en haar longen binnen. Met alle gevolgen van dien. "Dat is heel erg slecht. Dat heeft de dokter in het ziekenhuis zelf tegen me gezegd", doet de 90-jarige haar verhaal. "Ik wil mijn laatste jaren rustig kunnen leven. Maar ik heb geen leven."

Het gaat zelfs zo ver dat Corrie ’s nachts de wekker zet zodat ze wat frisse lucht kan krijgen. Op een avond wordt ze tijdens haar nachtelijke avontuurtje niet goed en komt hard ten val. Viktor keurt het dan ook af dat ze midden in de nacht nog uit bed gaat. "Ik moet wel, wat moet ik anders Viktor?" jammert ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slepende burenruzie in Mr. Frank Visser bereikt climax: 'Hoop dat we alles achter ons kunnen laten'

De buurvrouw in kwestie, Jolanda, ziet het allemaal heel anders. Volgens haar rookt ze helemaal niet veel en bovendien: wat zij op haar balkon doet, daar heeft Corrie helemaal niks mee te maken. Ze is dan ook niet van plan haar sigaretje op te geven: "Ze heeft geen poot om op te staan. Ik betaal huur, het is mijn balkon. Je mag roken, dat staat in je huurcontract", vertelt ze kwaad. Daarbij komt ook nog dat Jolanda overtuigd is dat haar buurvrouw last heeft van de sigaar van de bovenbuurman.

Inmiddels slaat niet alleen de stoom, maar ook de rook uit de oren van de vrouwen. Daarom reist de presentator af naar Capelle aan den IJssel om de vredespijp te roken. En dat doet 'ie niet alleen, maar met Bart Beuving - die deze week invalt als rechter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opzienbarende ontdekking in Mr. Frank Visser doet uitspraak: 'Je liegt!'

Corrie wil dat Jolanda niet langer op haar balkon rookt, maar volgens de rechter is er geen sprake van 'onrechtmatige hinder'. Wel is hij van mening dat de rook ’s avonds slecht is voor de gezondheid van Corrie en daarom mag Jolanda tussen 22.00 en 07.00 uur niet buiten op haar balkon roken. Doet ze dit wel, dan moet ze 50 euro per keer betalen.

Mr. Frank Visser doet uitspraak zie je elke donderdag om 20.30 uur op SBS 6 en kijk je hier terug.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdrietige aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak: 'Het leven is te kort om ruzie te maken'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!