Jeroen en Ludy in Help, Mijn Man Is Klusser! Beeld © RTL

Stel in HMMIK slaapt noodgedwongen met kinderen in bed

13 februari 2023 22:03

Je zou denken, en vooral hopen, dat het na vijftien seizoenen wel eens klaar is met de rampzalige klussers in Nederland. Helaas is het tegendeel waar, dus maakt John Williams (51) ook een zestiende seizoen van, u raadt het al: 'Help, Mijn Man Is Klusser!'. In de eerste aflevering is het direct raak. John kan zijn oren, maar vooral ogen, niet geloven. Ludy en Jeroen wonen samen met hun twee kinderen in een verschrikkelijke bouwval.

"Mijn man Jeroen heeft een gigantische klusblokkade"

"Het gaat hier niet zo goed. Mijn man Jeroen heeft een gigantische klusblokkade", luidt de noodoproep van Ludy. "We krijgen het niet voor elkaar om ook maar een klein beetje te doen." De kinderen van het stel worden ouder, maar slapen nog altijd bij hun ouders in bed. "Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik loop met een hopeloos gevoel", vertelt een wanhopige Ludy. Ze schakelt de hulp van John in, die naar Zandvoort komt om het stel te helpen.

Als Jeroen wordt geconfronteerd door John, slaat hij dicht. Dan uit Ludy haar zorgen. "Onze kinderen willen straks vriendjes uitnodigen hier en dat kan niet. Dat zie je toch ook wel in? Het is niet leefbaar op dit moment voor ons", legt ze uit. "Nee, dat klopt", beaamt Jeroen dan. "Natuurlijk wil ik meehelpen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

John Williams stuit op 'bizarste huis ooit' in HMMIK: 'Weet niet wat ik zie'

Bij de rondleiding door het huis valt John van de ene verbazing in de andere. Zo zijn er geen deurklinken aanwezig. "Waarom niet?" vraagt John zich af. Zelfs het toilet werkt niet naar behoren. Vervolgens gaat John mee naar boven, waar hij schrikt. "Donder op", zegt hij. "Serieus, hier wordt gewoond en geleefd?"

Van de slaapkamer, tevens de werkkamer, schrikt John het meest. "Wat is dit, joh?" Het hele gezin slaapt met zijn vieren op een kleine kamer. Een kledingkast ontbreekt. "Jullie leven uit de koffer? Jongens, zijn jullie zo ver heen? Er is geen privacy, niks."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

John stuit op grootste bouwval ooit in HMMIK: 'Echt achterlijk!'

Na de rondleiding des hels is het aan Jeroen en de bouwvakkers de taak om het huis nu écht aan te pakken. Jeroen heeft er zin in. "Als het eenmaal draait, vind ik het ook leuk om mee te doen." Ondertussen bespreken Jeroen en Ludy onder leiding van John hun issues.

Het huis van Ludy en Jeroen is zo'n bouwval dat er aan het werk geen eind lijkt te komen. Toch is er na hard werken een mooi resultaat geboekt. Als Ludy voor het eerst haar nieuwe slaapkamer ziet, schiet ze vol. "Oh, wat mooi. Ja, prachtig." Ook de slaapkamers van de kinderen maken indruk op haar. "Fantastisch. Zo mooi. Dit had ik nooit verwacht."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

John Williams zet 'egocentrische' man op plek in HMMIK: 'Is toch aso?!'

Help, Mijn Man Is Klusser! zou Help, Mijn Man Is Klusser! niet zijn als er niet nog iets te doen zou zijn. Het huis is nog (lang) niet af en dus keert John na een aantal weken terug. Het stel slaapt weer 'gewoon' met z'n tweetjes. "Dat voelt goed", geeft Jeroen toe. Aan de badkamer is het stel inmiddels begonnen, wat John positief stemt. "Jullie hebben echt goud hier."

Help, Mijn Man Is Klusser! zie je iedere maandag om 20.30 uur op RTL 4. Aflevering gemist? Terugkijken kan bij Videoland.

Geëmotioneerde Ludie tegen man Jeroen: ‘Dit kan niet langer!’

02:20