MAFS-kandidaten Beeld © RTL

Koppels krijgen schokkend nieuws te horen bij eerste groepsdiner in MAFS

14 februari 2023 22:05

In 'Married At First Sight' is het dan eindelijk zover: het eerste groepsdiner. En tijdens dat etentje krijgen de koppels meteen een grote schok te verwerken.

"Ik heb slecht nieuws. Heel slecht nieuws"

Het is een nieuw onderdeel van het experiment: het groepsdiner. Hierin komen alle koppels samen om te dineren en te praten over hun relatie. Zo kunnen ze zien hoe het de anderen vergaat, maar kunnen ze ook leren van de andere stellen uit het experiment. 

De koppels hebben elkaar nooit eerder samen gezien. Wel kennen sommigen elkaar nog uit de eerste aflevering waarin vertelt wordt dat ze zijn uitgekozen voor het experiment en gaan trouwen met een onbekende. Ze zijn dan ook erg benieuwd hoe het de anderen is vergaan tijdens hun trouwdag en huwelijksreis. "Ik ben heel nieuwsgierig naar wat zij allemaal hebben meegemaakt", zegt Maarten. Hij is vooral benieuwd hoe het met Martijn gaat. "We hadden al meteen een goede klik met elkaar. Ik ben benieuwd naar wie zijn vrouw is en naar alle verhalen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

MAFS-kijkers zien Martijn twee vriendinnen op de mond kussen: 'Not done'

Voor Paula en Remco is het anders. Waar de andere koppels elkaar nog echt aan het ontdekken zijn, heeft dat stel min of meer de handdoek in de ring gegooid. "Ik vind het wel heel erg jammer dat we hier niet als gelukkig stel staan", zegt Paula. Ze hoopt steun te krijgen van de anderen. "Het is best wel een pittige tijd."

De stellen weten nog niet van het verbroken huwelijk van Martijn en Nicole. Dat krijgen ze te horen bij het diner. Expert Patrick van Veen hoopt dat hun verhaal een stimulerende werking heeft op de overige stellen. "Het maakt hun bewust van: je moet wel werken aan een relatie. Een relatie is geen gegeven", zegt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martijn 2.0? Ook Remco kapt huwelijk af in zwembad in Married at First Sight

Aan Carlo de taak om de koppels in te lichten. De stellen geven al aan dat ze twee mensen missen. "Je mist er twee?", zegt Carlo. "Ik heb slecht nieuws. Heel slecht nieuws. Martijn en Nicole zijn al uit elkaar." De kandidaten kijken verschrikt. Carlo vervolgt: "Heel heftig. De ringen zijn al ingeleverd. Dat verhaal is al helemaal over. Dat kan dus ook gebeuren tijdens een experiment." 

In de aflevering van morgen horen de koppels wat er precies is gebeurd tussen Martijn en Nicole. Married At First Sight zie je elke dinsdag en woensdag bij RTL 4 en bij Videoland kijk je het programma terug én vooruit.