Hond Cowboy in Mr. Frank Visser doet uitspraak Beeld © Talpa/screenshot Mr. Frank Visser doet uitspraak 16 februari

Hondhater krijgt de volle laag van kijkers na uitzending Mr. Frank Visser

16 februari 2023 22:32

De emoties lopen in de nieuwe aflevering van 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' hoog op. Dit keer is een hond de oorzaak van een pittige burenvete. Buurman Rupert moet niets hebben van de labrador van zijn buurvrouw. Zij vreest door zijn intimiderende houding voor het leven van haar hond en zichzelf.

"Ik ben bang dat hij mijn hond iets aandoet, of mij"

Mevrouw Eekma woont met labrador Cowboy in een flat in Dordrecht. Daar ervaart ze flinke stress door haar buurman, Rupert. Die heeft zo'n hekel aan haar hond, dat-ie geregeld naar haar en haar viervoeter schreeuwt en het beest ervan beschuldigt hem te bijten. "Hij heeft van begin af aan heel lelijk gedaan tegen mijn hond", vertelt de buurvrouw aan Viktor Brand. Ze omschrijft hoe hij 'schotbewegingen' maakte naar de toen nog puppy. Ze voelt zich inmiddels zo geïntimideerd door het gedrag van de buurman, dat ze een camera op de galerij heeft laten plaatsen. "Ik ben bang dat hij mijn hond iets aandoet, of mij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Corrie (90) geteisterd door rokende buurvrouw in Mr. Frank Visser doet uitspraak

Aan elk verhaal zitten twee kanten, dus ook Rupert laat van zich horen. "Het is niet alleen de hond, maar ook de buurvrouw zelf", vertelt hij. Zo zou zij expres plukken vacht voor de deur van de man gooien, waar hij een verzameling van laat zien als bewijs. Hij omschrijft daarbij hoe Cowboy zijn tanden in zijn hand zou hebben gezet.

Zowel buurman als buurvrouw willen dat de ander of verhuist, of een contactverbod krijgt. Aan Mr. Frank Visser om hierover een weloverwogen uitspraak te doen. Daar komt een hondengedragsdeskundige bij aan te pas. "Het is niet echt een waakhond", concludeert Viktor al als hij zelf labrador Cowboy ontmoet. Het beestje is duidelijk enthousiast, kwispelt en springt met zijn baasje en Viktor op de bank. Even later bevestigt ook de hondengedragsdeskundige dat er 'geen kwaad' in Cowboy zit. "Gewoon wild en enthousiast." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slepende burenruzie in Mr. Frank Visser bereikt climax: 'Hoop dat we alles achter ons kunnen laten'

Bij de uitspraak zijn ook andere buren aanwezig, die duidelijk team Cowboy zijn – of in elk geval anti-Rupert. Mr. Frank Visser legt uiteindelijk de buurman een contactverbod op. Houdt hij zich daar niet aan, dan riskeert hij een boete die kan oplopen tot 10.000 euro en zelfs gedwongen uithuisplaatsing.

Er vloeien tranen van vreugde over de wangen van mevrouw Eekma. Kijkers hebben volop medelijden met haar. 'Mensen zoals de buurman zijn eigenlijk echt gevaarlijk. Je kan de ander knettergek maken met zulk gedrag. Hoop dat hij geen woord meer mag praten met haar na de uitspraak', klinkt het onder meer op Twitter. Een ander vindt het vooral geestig dat de labrador als een 'agressief monster' wordt afgeschilderd. 'Ik lig nu al in een deuk! Een goedzakkie van een hond.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdrietige aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak: 'Het leven is te kort om ruzie te maken'

Maar er klinkt ook ander geluid. Zo schrijft een kijker: 'Hoe snel iemand, die niet past in het hokje, wordt weggezet. De eigenaar van de hond wordt onmiddellijk geloofd. Want een hond! Mijn idee, mevrouw doet zich heel anders voor dan meneer verbaal kan uitdrukken. En dat is zijn pech.'

Mr. Frank Visser doet uitspraak is elke donderdag om 20.30 uur te zien op SBS6. Deze aflevering kun je hier terugkijken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kattenrel zorgt voor verbijstering bij kijkers Mr. Frank Visser: 'Onredelijk'