Noël van Kleef als Lynn in GTST Beeld © RTL 4/GTST

GTST-actrice Noël van Kleef inspireerde kijkers: 'Zoveel berichten in mijn inbox'

21 februari 2023 14:52

Noël van Kleef (28) mag dan afscheid hebben genomen van haar rol in 'Goede Tijden, Slechte Tijden', de actrice heeft een blijvende indruk achtergelaten bij de kijkers van het programma. Zo vertelt ze in 'LINDA.meiden' dat ze met haar personage mensen heeft weten te inspireren.

"Ik representeer mensen van kleur, dikke mensen en in het geval van Lynn de queer-community"

Noël, die een tijdje de lesbische Lynn Vegter speelt in de serie, vertelt dat haar rol 'zichtbaarheid' heeft gecreëerd voor verschillende doelgroepen. "Ik representeer mensen van kleur, dikke mensen en in het geval van Lynn de queer-community. En vrouwen, want die zijn an sich ook ondergerepresenteerd."

De actrice wordt hierdoor overspoeld met berichten in haar inbox op Instagram. Mensen schrijven haar dingen als: 'Dankzij jou durf ik een strakke broek aan te trekken.' Of: 'Door de rol van Lynn durft mijn dochter uit de kast te komen' en 'Door jouw toevoeging aan de serie heb ik een minder negatief zelfbeeld en weet ik dat ik er ook mag zijn met mijn maat 50.' Hoewel Noël blij is dat ze met haar werk mensen kan inspireren, denkt ze dat ze 'altijd een minderheid op tv' zal zijn met haar uiterlijk. En juist daarom zal ze het 'altijd blijven nastreven om een boegbeeld te zijn voor mensen die dat nodig hebben'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

GTST-actrice Noël van Kleef openhartig over extreme diëten

Noëls personage Lynn is de huishoudster van Janine en Ludo. Ze krijgt een relatie met Merel Verduyn, gespeeld door Sophie Bouquet, maar na hun breuk besluit Lynn haar spullen te pakken en Meerdijk te verlaten. Haar personage is inmiddels geëmigreerd naar Thailand. Fans zijn niet blij met het vertrek van Lynn en dus dat van Noël. Zo schrijven kijkers op Instagram verdrietig: 'Ik baal verschrikkelijk dat je Meerdijk verlaat.' 

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

GTST stond op bucketlijst van nieuwkomer Noël van Kleef

GTST stond op bucketlijst van nieuwkomer Noël van Kleef

01:50