Discipelen The Passion 2023 Beeld © KRO-NCRV/fotograaf: Sander Mulkens

Dít is de voltallige cast van The Passion 2023

22 februari 2023 17:27

'The Passion' is bijna weer terug van weggeweest. Het muzikale Bijbelverhaal wordt op 6 april opgevoerd in de Friesche stad Harlingen. De cast staat te popelen om op te treden en stelt zich alvast voor.

Op de Instagram van The Passion stellen de discipelen zich één voor één voor en maken daarmee de cast compleet. Zo vertelt interieurstylist Theo-Bert Pot, bekend van het programma Binnenstebuiten, dat hij niet kan wachten om mee te doen. "Oh wauw, dit is echt zoiets nieuws en zo uit mijn comfortzone. Maar wat een feest, wat een feest." Verder is ex-schaatser Michel Mulder van de partij dit jaar. Actrices Ilse Heus en Annette Barlo spelen ook discipelen, evenals de dochter van Daphne Deckers, Emma.

Maak kennis met alle andere discipelen in onderstaande video. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers vinden The Passion Hemelvaart beter te behappen dan paaseditie

De hoofdrollen zijn al eerder bekend gemaakt. Zo wordt Jezus gespeeld door Sinan Eroglu en Maria door Marlijn Weerdenburg. Buddy Vedder speelt Judas en Ferdi Stofmeel speelt Petrus. Bertrie Wierenga neemt de rol van Maria Magdalena op zich. Dragan Bakema zal zich storten op de rol van Pilatus en Anita Witzier zal verslag doen van dit evenement. 

Wie de verteller wordt dit jaar zal later nog worden bekendgemaakt. Vorig jaar nam Ruud de Wild die rol op zich. Dat kwam hem op enige kritiek te staan, waarna hij zichzelf lekker op de hak nam.

The Passion 2023 wordt live vanuit Harlingen uitgezonden op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Op donderdag 18 mei om 20.30 uur zal daarnaast een Hemelvaart-editie van The Passion worden uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO 1. Deze zal live worden opgenomen vanuit de Friese steden Bolsward en Sneek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ferdi Stofmeel kruipt in de huid van Petrus in The Passion

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!