Johan Derksen en John de Mol Beeld © ANP

Opvallend: Johan Derksen uit kritiek op John de Mol

28 februari 2023 13:37

Het is niet gebruikelijk voor Johan Derksen (74), maar kijkers zien gister het toch echt gebeuren: de voetbalanalist uit tijdens de uitzending van 'Vandaag Inside' kritiek op zijn grote baas John de Mol (67).

“Als ik erbij had gezeten, had John al 30 miljoen euro verdiend"

Waar Johan het normaal gesproken altijd opneemt voor John, is de voetbalanalist momenteel minder positief. In de uitzending van maandag brandt hij het gloednieuwe SBS-programma Avastars helemaal af. "Ik zat te kijken en aan dit programma is niets menselijk. Het zijn poppetjes en dan kun je net zo goed Donald Duck gaan kijken. Dat het technisch moeilijk is, daar heeft de kijker geen boodschap aan", zegt hij over het nieuwe programma van zijn werkgever. 

In Avastars treden virtuele personages op, gecreëerd door een danser en zanger. De duo's zorgen voor het geluid en de bewegingen van de door een computer geanimeerde artiest. Volgens Johan heeft John veel moeite in het programma gestoken, maar tegelijkertijd verbaast hij zich erover dat 'niemand om hem heen heeft gezegd dat dit niet zo'n goed idee is'. Johan legt uit dat dit komt doordat John omringd wordt door 'jaknikkers'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen baalt van imago: 'Onvriendelijke hork met een grote bek'

Johan meent dat hij zelf wel kritisch zou zijn geweest als hij bij dit soort beslissingen betrokken zou worden door John. “Als ik erbij had gezeten, had John al 30 miljoen euro verdiend, want dan had ik al heel vaak gezegd: dit gaan we niet doen, dit gaan we niet doen, dit gaan we niet doen.’ 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen stuurt 'stokoude' fan terug naar huis: 'Geen zin in'

Het nieuwe programma is afgelopen vrijdag van start gegaan met 304.000 kijkers. Ondanks de tegenvallende kijkcijfers zal het programma vooralsnog worden blijven uitgezonden. Avastars is iedere vrijdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. Vandaag Inside zie je dagelijks rond 21.30 uur. De aflevering van maandag kijk je hier terug. 

Lex Uiting verrast jarige Johan Derksen met een cadeautje

02:06