De Verraders Beeld © RTL

De Verraders eindigt met enorme plottwist: 'Er wordt geen moord gepleegd'

3 maart 2023 21:37

De eerste aflevering van 'De Verraders' is meteen anders dan anders. De nieuwe Verraders krijgen aan het einde van de aflevering te horen dat ze géén moord mogen plegen. En dat veroorzaakt een grote shock.

Dit artikel bevat spoilers van de eerste aflevering van De Verraders. 

"Met jou wil ik het niet spelen"

In de eerste aflevering van De Verraders leren de kandidaten elkaar kennen. Ze beginnen een ontsnappingsspel in Nederland, maar verkassen al snel met de bus naar Frankrijk. Daar komen ze aan bij een prachtig kasteel. Het is dikke mik tussen de kandidaten, maar die gezelligheid verdwijnt net zo snel als dat die kwam: Tijl Beckand gaat namelijk de Verraders aanwijzen. 

De kandidaten doen met zweethandjes een blinddoek om. En dan is het afwachten geblazen voor de twintig kandidaten. Drie van hen gaan overstappen naar de dark side. Tijl loopt talloze rondjes langs de kandidaten en uiteindelijk worden Maria Fiselier, Sander Huisman en Katinka Simonse aangetikt. Zij zijn de nieuwe Verraders van dit seizoen. Het wordt tijdens de ceremonie niet duidelijk voor de Verraders wie de mede-Verraders zijn. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kandidaten De Verraders moeten elkaar nog leren kennen: 'Wie ben jij?'

Als de blinddoeken afgaan, zoeken de Getrouwen meteen wie de Verraders zijn. Het lukt Maria en Katinka moeiteloos om als Getrouwen over te komen, maar Sander heeft daar zichtbaar meer moeite mee. "Ik probeer oogcontact te maken om te laten zien dat ik een Getrouwe ben, maar dat is echt heel moeilijk. Ik voel dat ik strak sta van de zenuwen en van de adrenaline." 

Sander blijft niet onopgemerkt. "Ik vind Sander opvallend. Ik keek hem aan en zag hem zitten als een ijskonijn", zegt Billy Dans. Ook Jan Slagter ziet meteen iets aan de Kris Kross-dj. "Ik vond dat Sander er wel een beetje uitsprong." 

Sanders broer Jordy doet ook mee. Maar die durft hij niet aan te kijken. "Maar ja, ik moet Jordy in de ogen kijken. Ik kan hem niet blijven ontwijken." Ferri Somogyi ziet het moment dat Sander en Jordy naar elkaar kijken. "Ik zie een beetje zijn gezicht vertrekken, want die ziet iets aan zijn broer", zegt Ferri over Jordy. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter licht tipje van de sluier op over nieuw seizoen De Verraders: 'Mentaal zwaar'

En dan is het tijd om naar bed te gaan, althans voor de Getrouwen. De Verraders gaan naar het torentje, waar ze voor het eerst zien wie hun mede-Verraders zijn. "Ik had nooit verwacht dat jij het was", zegt Sander tegen Katinka. Zij haalt Sander meteen uit zijn droom. "Jij bent wel verdacht. Ik heb jouw naam een paar keer gehoord."

Ook Maria is niet blij met Sander in het Verraders-team. "Dat is voor de Verraders dus niet goed. We staan met een paar punten achter, want hij wordt al verdacht. In mij gaat er meteen iets aan van: met jou wil ik het niet spelen", vertelt Maria in haar biecht. 

Terwijl ze overleggen welke Getrouwe als eerst vermoord moet worden, komt Tijl binnen. Hij heeft een onverwachte mededeling voor de Verraders. "Ik heb een boodschap voor jullie: vannacht wordt er geen moord gepleegd." De Verraders zijn in shock. "Wat?" roept Maria. In de vooruitblik van volgende week is te zien dat de Verraders een dodenlijst moeten opstellen. Hoe dat zit, zien we volgende week in De Verraders.

Een plottwist voor de verraders: er wordt geen moord gepleegd

03:00

Het programma is elke vrijdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!