Nicky Romero Avastars Beeld © William Rutten

Nicky Romero over floppen Avastars: 'John de Mol steekt zijn nek uit'

5 maart 2023 16:46

Met slechts 214.000 kijkers primetime en veel kritiek is de nieuwe SBS6-show 'Avastars' een flop te noemen. Hoe kijkt Nicky Romero (34) als jurylid naar het commentaar en de sterk tegenvallende kijkcijfers? In 'Humberto Op Zaterdag' probeert Nicky optimistisch te blijven.

"Je moet niet wegduiken op het moment dat het wat minder goed gaat dan je had gehoopt"

"Je bent dan niet bedenker of maker, je bent hier jurylid. Maar glijdt dat makkelijk van je af als er kritiek is op dat programma?", vraagt Humberto aan Nicky. "Nou ja, ik zie het gewoon als dat ik onderdeel ben van het team van Avastars", aldus de dj over zijn tv-klus. "Je moet ook niet wegduiken op het moment dat het wat minder goed gaat dan je had gehoopt, maar voor mij was dit wel een heel mooie ervaring om te doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talpa gaat verder met Avastars ondanks tegenvallende kijkcijfers

Nicky omschrijft hoe hij samen met Armin van Buuren in gesprek ging met John de Mol om 'wat leuks' te doen. "En toen dacht ik: ben ik wel de juiste persoon om op televisie te komen en kan ik wel omgaan met al die meningen?" Daar is-ie niet zo zeker van. "Maar ik heb wel gezegd: als er iets is met muziek, dan zou ik mijn best willen doen om te kijken wat ik kan bijdragen aan dat programma. Dit was zo’n eerste opening en ik dacht: ik ga gewoon het avontuur aan." 

Nicky lijkt zelf in elk geval niet wakker te liggen van de kritieken en kijkcijfers. "John steekt ook zijn nek uit om iets nieuws te proberen en dan kan het ook zijn dat iets wat minder scoort." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Reinout Oerlemans: 'Komt nooit meer goed tussen mij en John de Mol'

In Avastars treden virtuele personages op die zijn gecreëerd door een danser en een zanger. Het is naar verluidt een van de duurste programma's van Talpa van de afgelopen tijd. Verschillende tv-critici stelden op sociale media dat het tv-bedrijf van John de Mol wellicht in zou moeten grijpen, net zoals het deed bij De NIX Factor.

Avastars verschrikkelijk dure kijkcijfernachtmerrie voor John de Mol

08:08

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!