Sophie Bouquet als Merel Verduyn in GTST Beeld © Feriet Tunc

Sophie Bouquet doet heftige onthulling over rol in GTST

6 maart 2023 14:03

De familie Verduyn zorgt voor spraakmakende televisie in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Vóór Saskia's verkrachting, Julians celstraf en Merels affaire met een man die qua leeftijd haar vader zou kunnen zijn, zou Sophie Bouquet (20) eigenlijk een andere, intense verhaallijn krijgen. Dit onthult de actrice aan de kijkers via Instagram.

"Ik zou eerst een bipolaire stoornis hebben"

GTST-kijkers kennen Merel als een stoere, zorgzame, impulsieve meid die aan de politieacademie studeert. Vooral op liefdesgebied slaat ze af en toe de plank mis, maar hé, welk pubermeisje niet? Hoe anders dan wat de schrijvers van Nederlands langstlopende soap eigenlijk voor haar personage in petto hebben.

"Ik zou eerst een bipolaire stoornis hebben en ik zou echt het gezin gaan terroriseren", onthult Sophie in een video waarin ze samen met soapmoeder Tamara Brinkman terugkijkt naar haar castingtape. "Ik zou opgenomen worden in het gesticht. Daarom zou ik ook maar een bijrol hebben voor een jaar." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tamara Brinkman belooft 'spannende hereniging' tussen Saskia en Julian in GTST

Tamara vult aan: "Het was het idee dat jij, Merel, je moeder zou terroriseren." Geen woord aan gelogen, blijkt uit de reactie van Sophie: "Ik zou jou in elkaar slaan." Daarom moet Tamara tijdens hun audities spelen dat ze bang is voor haar soapdochter Merel. 

De schrijvers hebben de verhaallijn van de Verduyntjes dus omgegooid. Tot grote blijdschap van Sophie, die inmiddels bijna vijf jaar in GTST speelt. Nog een geinig weetje: Merel zou eigenlijk Tamara heten. "Maar dat was te verwarrend", vertelt de actrice, verwijzend naar haar collega Tamara. Bovendien: "Ik bén ook helemaal geen Tamara."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

GTST-actrice Tamara Brinkman was bang voor reacties op verkrachtingsscène

Hoewel het verhaal van de bipolaire stoornis van Merel is gesneuveld, worden de Verduyntjes niet gespaard. De verhaallijn waarin Saskia wordt verkracht door een collega maakt diepe indruk op kijkers. Het levert de soap zelfs een nominatie voor de Televizier-Ster Impact op. 

Minder heftig, maar toch spraakmakend is de affaire van Merel en Stefano. Mediadeskundige Rob Goossens schijnt zijn licht op de ophef.

Rob Goossens snapt niks van ophef rondom GTST-romance: 'Is dit alles?'

04:32
Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Romance tussen Merel en Stefano in GTST blijft niet bij onenightstand