Martien Meiland, Erica Renkema, Maxime Meiland en Leroy Molkenboer Beeld © ANP

Meilandjes zoeken gala-outfits uit in totale chaos: 'Net een zwarte zwaan'

6 maart 2023 21:27

Bij de familie Meiland gaat alles altijd natuurlijk net een beetje hysterischer en met meer lawaai dan bij de gemiddelde familie. Zo ook het uitkiezen van gala-outfits, in dit geval voor het Televizier-Gala.

"Je lijkt wel een zwarte zwaan"

Martien, Erica en Maxime zijn op zoek naar de ideale outfit voor hét tv-evenement van het jaar. Aanvankelijk willen Martien en Maxime dat Erica een jurk aantrekt, die daar meteen al niet om staat te springen. "Dat is te veel jurk voor mij", zegt Erica.

Tóch trekt ze de jurk aan, maar zodra ze de kamer in komt gesjokt is het al duidelijk: dit is niets. "Nee, dit past niet bij jou. Je lijkt wel een zwarte zwaan", dicht Martien haar nog toe.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

De Meilandjes komen met een boek over Chateau Meiland

Maxime daarentegen houdt van uitpakken. "Het is het event van het jaar. Dan wil je uitpakken. En het mag ook. Ja, ik hou d'r van." Even later draagt Maxime dezelfde jurk als Erica eerst droeg. "Ik heb het idee dat het heel veel is." Erica zegt dan: "Ja, dat vond ik dus ook."

Dan draagt Maxime een ándere jurk, waar ze helemaal weg van is. Toch ontstaat er twijfel en doet ze de zwarte jurk, door Martien omschreven als the Black Swan, nog eens aan. "Ja, dit is het", besluit Maxime dan. "Nou, hèhè", aldus Martien.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Chateau-kijkers: 'Subtiele outfit van Martien op huwelijk Maxime...'

Voor het gala aanvangt, ervaart Martien stressgevoelens. Iets dat ieder jaar bij hem terugkeert. "Ik weet niet waarom. Ik krijg er stress van", zegt hij. Dochter Maxime heeft daar dan weer helemaal geen last van. En eigenlijk maakt het allemaal ook niet uit. "We winnen toch niets, want we zijn niet genomineerd", aldus Martien.

Een aflevering van Chateau Meiland gemist? Terugkijken doe je hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!