Johan Derksen Beeld © ANP

Luid applaus in Vandaag Inside-studio voor 'comeback' Johan Derksen: 'Nu al historische dag'

6 maart 2023 21:38

Johan Derksen (74) is maandagavond met luid applaus ontvangen tijdens zijn 'comeback' in de studio van 'Vandaag Inside'. Het publiek scandeert zijn naam meermaals. 'Johan! Johan! Johan!' klinkt het in de studio, terwijl er ook nog flink voor de analist wordt geklapt.

"Ik vind wel dat het wat enthousiaster had gemogen"

"Het is nu al een historische dag, want hij is terug. Hij is terug, ja ja", aldus presentator Wilfred Genee over de terugkeer van Johan in het programma. "De stemming is goed natuurlijk."

Daarna barst het publiek in klappen uit. "Ik vind wel dat het wat enthousiaster had gemogen. Het is maar een geste hoor", grapt Johan na het applaus.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Wilfred Genee en René van der Gijp krijgen geen contact met zieke Johan Derksen

"Ik moest hier terugkomen, want ik heb jou twee avonden zien stuntelen, ik denk: ik moet de show redden", grapt Johan, die twee dagen afwezig was, naar Wilfred. "Ik was echt doodziek", zegt hij.

Aan het applaus heeft Johan naar eigen zeggen 'een verschrikkelijke teringhekel'. "De mensen moesten eens weten", zegt hij. "Het was heel lang geleden dat ik echt de griep had gehad. Ik heb gewoon vier dagen bewusteloos in bed gelegen. Vanochtend kwam ik mijn bed uit en dacht ik: Het gaat wel weer."

 

 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Zieke Johan Derksen afwezig bij Vandaag Inside

Johan was afgelopen donderdag en vrijdag niet aanwezig bij Vandaag Inside omdat hij ziek was. Hij had last van griepverschijnselen en was daarom niet te zien in het programma. Voor de analist is het zeldzaam dat hij er niet was. Alleen in 2019 meldde hij zich ziek nadat hij van de trap was gevallen en een hersenschudding en gebroken arm had opgelopen. Een week later was hij alweer van de partij.

Een aflevering van Vandaag Inside gemist? Terugkijken kan hier.